![]() |
Gaśnie w korkach - pompa?
może to nie do końca temat grzania się w korkach ale problem pojawił się już po raz trzeci, też w korku a raczej w czasie przejazdu przez dłuuugi korek. we wszystkich przypadkach temp. ok 28 C (i wyższa) po kilku min silnik tracił moc, raz pomogło odkręcenie manetki, i gasł :mur:, w korku na pasie dla autobusów !!!! po odczekaniu kilkunastu minut pali bez problemu. temp. silnika w normie, regler dość ciepły, pompa mikuni i ok 10 l paliwa a wrażenie jakby nie dostawała paliwa :confused:
|
Głupie pytanie, wylewasz to co się zbiera w wężyku od podciśnienia, który idzie od gaźników do pompy? Mi na Ukrainie stanęła i to pomogło natychmiast, wcześniej to robiłem okresowo ale mi się zapomniało i trochę się tam uzbierało. Nie czekałem 15 min więc nie wiem, czy by ruszyła.
Mam nadzieję, że to tylko taka pierdoła. pozdr, laska |
Cytat:
|
To że nic się tam nie zbiera to też dziwne, bo i w Chinola i mojej coś tam zawsze się uzbiera. Masz ten śmieszny rozgałęźnik? Może masz problem z pompą jak Podos, miłośnik Mikumi ;)? A próbowałeś dmuchnąć w wężyk od podciśnienia jak stanęła? Gdzieś tu czytałem, że to komuś pomogło. Może spróbuj tankować częściej i jeździć bez pompy, omiń ją jakąś np. jakąś rurką albo przewody przepnij. Będziemy wiedzieli czy to na pewno pompa. Potem filtr paliwa, zmieniałeś kiedyś? A dalej nie wiem, bo mechanik ze mnie słaby okrutnie.
pozdr, laska |
rozkręc pompę - 10 minut roboty - i bedziesz widział czy jest paliwo pod membraną. Jesli jest - to witaj w klubie miłośnikow scierwa Mikuni.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Spoko. Mam nadzieję, że problem nie powróci bo jeszcze nie znamy rozwiązania... ;)
pozdr, laska |
Cytat:
|
podos sugerujesz, że każdu co zamontował mikuni jest głupi??:D :mur: to chyba jestem w tym klubie :)
|
Cytat:
Wystarczyło najpierw poczytać w necie a potem kupować... Nie zrobilem tego zakladajac, ze holan, AQ itd sie znają. Nie znali się. Zarobić chcieli tylko. Chociaż, zdaje sie, nie udalo mi sie Ciebie przekonać do niekupowania tego - więć - mysle, ze nawet bardziej zaslugujesz by być prezesem.:mur::haha2: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:30. |