![]() |
Badanie okresowe NAT a świecące kierunki
Po 3 latach od zakupu pojechałem do SKP i od wjazdu naskoczyli na mnie, że nieźle pomodzone mam kierunki. Pokazali wyciąg z przepisów, gdzie światła przednie tylko barwy białej. I nie mam szans zaliczyć badania.
Zadzwoniłem do sprzedawcy w Hondzie i ku mojemu zdziwieniu przyznał, że to się często zdarza. Faktycznie na innej SKP podbili badanie. Po zaliczeniu spytałem diagnoste czy świecące kierunki mu nie przeszkadzają na co on " o kuźwa, nie zauważyłem". Słabe to jest, jeśli co rok będą teraz takie manewry na SKP, czy wy też mieliście takie problemy? |
Mi gość też to mówił, ale podbił bez problemu..
Tak samo miałem z DLem, że dwie lampy świecą jak w przepisach może tyko jedna.. Najważniejsze że podbite.. |
byłem nieźle zdziwiony jak w małej CRFie się okazało, że kierunku świecą... pal licho w dzień ale w nocy z tymi kierunkami niemal pod wackiem, okazało się, że jadę na choince. nie podobało mi się.
|
No ale te motocykle maja chyba homologację- więc o co chodzi?:dizzy:
|
Cytat:
Także na "płaskie" LED-y, robiące za światła mijania. |
właśnie miałem pytać jak na przeglądach przechodzą nasze zajebiste haliogieny LED z aliexpress z chińskim TUV :D
|
Ja też już to miałem, homologacja jest a przepisy swoje
|
To są chyba światła obrysowe, a takie chyba nie muszą być białe
|
Tylko, że przepisy nie dopuszczają świateł obrysowych w motocyklu.
|
Ciekawe... mi diagnosta powiedział, że niedawno się przepisy zmieniły i takie kierunkowskazy jak w CRF1000 sa jak najbardziej dopuszczalne.
Niestety nie mogę znaleźć podstawy prawnej. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:19. |