![]() |
Jeśli nie Yuasa to co?
W ciągu 11 lat 3 mi padła. Trochę za często - chociaż podobno to wina mojego rzadkiego używania Afry. Co kupić? Gdzie w Wawie?
|
...GS?
|
Exide założyłem 3-4 kolegom i sobie. Działają.
Na zimę prostownik do podładowania raz na miesiąc podłącz. |
Problemem chyba nie jest marka akumulatora ale sposób jego użytkowania
|
Najtańszy Banner trzyma już 6ty rok. Jorge, a czemu ta yuase tak kupujesz? Nawet forumy ja odradzają.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nowy narazie 1,5 roku i hula ok. Np.: Tanie akumulatory Hart robił Bosch. Seria Gigawatt Boscha to to samo co Hart. W auta benzynowe daję co najtańsze. Do diesli od lat zakładam min. Bosch S5, bo tam faktycznie parametry są ważne i nic nigdy mnie nie zaskoczyło. |
Kupiłem tańszą vartę, za zaoszczędzone pln dokupiłem ładowarkę i gniazdo. Doładowuję co jakiś czas.
|
W 2014 wyciągnąłem z motura pełnoletnią varte z datą 1996 rok. To se ne vrati już.
|
Ja również nie upatrywałbym problemu w akumulatorze, tylko w braku dbałości o niego.
Kup kolejną Yuasę i jak nie używasz motocykla -doładuj akumulator co 1 -2 miesiące. Mnie w pierdziochu (pardon - skuterze) Yuasa 10 lat służyła. Zaoszczędziłem i kupiłem Vartę - po 1,5 roku jeszcze kręci, ale już tak niechętnie, że za każdym razem zastanawiam się, ile razy jeszcze odpali :mad: Żeby było jasne - oszczędność to jakieś 50zł :vis: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:43. |