![]() |
PKP Trophy
Podrzucę, może się komuś przyda.
Wzdłuż wielu torów (użytkowanych) jest sporo fajnych dróg technicznych. kilka lat jeździłem po nich na moto a ostatnio na rowerze. Szczególnie ciekawe są odcinki przy remontowanej trakcji - wtedy mocno zryte i jest gdzie się bawić. Leci to sporo kilometrów, zgubić się nie da, wrócić łatwo, co pewien czas sklepy i CPN. Mój ostatni powrót to wzdłuż torów od Modlina w kierunku na 3City. |
1 Załącznik(ów)
Też lubię te ścieżki, ostatnio Międzyrzec Pdl aż do Radomia.
Bywają też odwroty, bo na mapie była droga, ale... |
Też często kieruję wzrok na torowiska, szukając szybkich przelotów :) Trzeba tylko uważać, bo część dróg może być z zakazem ruchu (raz mnie pogonił strażnik torów).
Wzdłuż autostrad też są fajne ścieżki techniczne :) Ostatnio odkryłam też ścieżki pod liniami wysokiego napięcia przez lasy, bo były wycinki i zostały drogi :) |
Trasy pod liniami sa super!!!
https://scontent-bos3-1.cdninstagram...mp;oe=5F632160 |
Albo ścieżki nad liniami gazowymi położonymi w ziemi. Latamy takim czymś obok 11 na trasie Lubliniec-Tworóg.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakby tak zebrać do kupy te drogi wzdłuż rzek, gazu, torów, autostrad, lini energetycznych to wyszłaby ładna sieć dróg do latania
|
dokładnie jak piszesz...
jak sie jedzie na północ od Legnicy na Gorzów i dalej, wzdłuż tych wszystkich pięknych nowych 'S'ek ciągną się setki kilometrów gładkiego jak stół szutru. Pewnie może wkurzać, że proste jak w USA i że kończą się na każdym węźle ale za to nie ma linek porozciąganych i nie stoi leśniczy z flintą. Nie wiem do końca jak z legalnością poruszania się na moto po takiej bądź co bądź technicznej drodze. M |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:19. |