![]() |
Kontrola policji w Unii, brak dowodu rejestracyjnego - doświadczenia?
Czy zdarzyło się komuś z Was wyjechać bez dowodu rejestracyjnego i mieć kontrolę policyjną/celną z żądaniem obejrzenia dowodu?
Czym to się zakończyło? Dodam, że pytam przede wszystkim o Czechy i Austrię/Słowenię. Pozostałe dokumenty jak dowód osobisty/paszport i ubezpieczenie zakładam, że będzie obecne. |
Przy każdej kontroli drogowej żądają okazania dowodu rejestracyjnego pojazdu, we wszystkich krajach jest tak samo.
|
Jeżdżę często do roboty do CZ i tam MUSISZ mieć dowód. Info od moich kolegów stamtąd - powód dla którego wynajmująca auto firma musiała dać mi dowód zamiast xero czego nie robią zbyt chętnie z jakiegoś powodu.
Jak jest gdzie indziej nie wiem ALE wyobraź sobie wkurw pał jak mają w żarze sprawdzać jakiegoś gościa w bazie gdzieś tam zamiast obejrzeć kwity i powiedzieć: abfaaaaahrt! Wolę mieć niż nie. > m |
Cytat:
|
W PL dowód niepotrzebny.
|
Nie ma co gadać - zależy od pał. Mogą sprawdzić i puścić a możesz skończyć na lawecie.
|
Cytat:
Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka |
A od grudnia podobno w PL prawko tez nie bedzie potrzebne (tzn. posiadanie przy sobie a nie że w ogole ;)
|
Cytat:
Nieoficjalnie sytuacja trochę bardziej skomplikowana, ale nie chcę tego upubliczniać. Chyba, że ktoś ma znajomości w WK w Poznaniu i lubi 12 czy 15-letnią Whiskey to niech się szybko odzywa na priv ;) |
Czyżby uczestnik imprezy w Swarzędzu? ;) w Niemczech Panowie zaproponowali mi 500Euro lub laweta na najbliższy parking i czekanie aż ktoś przywiezie dowód. Ostatecznie udało się dogadać jak pokazałem zdjęcia dowodu, które przy nich otrzymałem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:40. |