![]() |
Gumowe przewody od pociśnienia w RD07
Na każdym gaźniku w RD07, na zewnątrz jest gumowa rurka od podciśnienia, od podnoszenia membran. Oryginał już dawno zaniemógł, założyłem tam wężyki od podciśnienia, takie jak w szajwagenie, tj rurka gumowa o przekroju 3,2mm i w materiałym oplocie.
Problem taki, że te rurki gumowe nie są przeznaczone na taką temperaturę, po jakimś czasie pękają na krućcach, a poza tym na rozgrzanym silniku robią się jak flak i wydaje mi się, że nie spełniają swojej roli. Oryginał to: No95005-35100-20S Ale nie dostępny. Znalazłem grubsze gumowe, ale tam nie wejdą. Co tam założyć??? Pozdrawiam |
Silkonowe węże? Na metry np w tubess
|
Spróbuj sylikonowe do podciśnienia jak stosuje się do autogazu, da się trafić z taką grubą scianką jak oryginał.
|
Poszukaj w jakimś sklepie motoryzacyjnym. Ja kupiłem taki wężyk bez problemu z metra w starym Polmozbycie jak modernizowałem ,,odejście'' par benzyny. Zastosowałem go również w miejscu, w którym u Ciebie jest do wymiany. Jest to wężyk paliwowy z grubą ścianką i wzmocnieniem w jego środku. Minęło kilka lat i nic się z nim nie dzieje.
|
Tak mi się przypomniało, że te wężyki samochodowe w oplocie bawełnianym to się do niczego nie nadają, szybko pękają a gruby zbrojony też się nie nada bo org.
węże hondy są profilowane do kształtu a gruby zbrojony będzie cały czas ndwyrężał plastikowy króciec. |
Cytat:
https://allegro.pl/oferta/waz-gumowy...mpa-7713547857 U mnie pracuje już kilka lat... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36. |