![]() |
Stukanie/szuranie z kosza na zimnym
Siemano,
Od pewnego czasu po wciśnięciu sprzęgła na zimnym, słychać stukanie/szuranie. https://youtube.com/watch?v=zXRPmdrj3g8&feature=share ( Filmik po wymianie) Po przegrzebaniu forum zleciłem mechanikowi wymianę 3 łożysk małe kulkowe, duże igiełkowe, duże kulkowe). Łożyska wymienione, a problem pozostał. Tarcze, sprężyny, docisk ok. Co jeszcze warto sprawdzić? |
To stukanie/szuranie to jest od dwumasu :)
Masz wyklepane sprężynki/gniazda i jest za duży luz osiowy na koszu sprzegła. Temat chyba dość znany w AT :D U mnie też tak stukało i chyba wiele z tym nie zrobisz. Te łożyska to chyba trochę bez sensu wymieniłeś. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Czyli jeździć nie przejmować się? :o
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Właśnie odebrałem mój kosz z regeneracji, wizualnie super na japońskim łożysku, żaden zamiennik. W przyszłym tygodniu wiozę na serwis gdzie ślicznota przechodzi kapitalke i mam nadzieję że mechanicy podzielą mój entuzjazm.
|
Te kosze nie klepią od zużytego lozyska. Było to już nieraz maglowane.
Zasada jest de facto bardzo podobna do hałaśliwej dwumasy jak już zostało powyżej napisane. M |
Wymienione było nie tylko samo łożysko, kosz był roznitowany dostał mowę sprężyny został wyważony, pełna profeska.
|
Gdzie robiłeś i za jakie pieniądze?
Kolega też regenerował w zakładzie, ale coś poszło nie tak i niestety wyszła kicha. Kosz napier... |
A robił we Wrocku?
Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka |
Robiłem w Oleśnicy.... MOTORTECH Damian Ołdakowski koszt 670zl.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:30. |