![]() |
Co to za regulacja u dołu tylnego amora?
2 Załącznik(ów)
Witam
Jak w temacie. U dołu mojego amora jest takie pokrętełko jak na zdj. Czy to ma coś wspólnego z tłumieniem? Nie ma w tym amortyzatorze u góry puchy do regulacji. Załącznik 103229 Załącznik 103230 Pozdr |
To Wilbers chyba. To nie jest regulacja.
|
Regulacja odbicia.
|
Cytat:
|
W jaki sposób powinno być to ustawione? Albo inaczej - czy podkręcone do góry (bliżej sprężyny), czy do dołu bliżej mocowania? Jaki będzie efekt jednego i drugiego? Sorki za pytanie ale to mój pierwszy moto 😒
Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka |
W którą stronę kręcić to sam zrób metodą prób i błędów.Jeśli na szosę to robisz na bardziej sztywne(przeciwieństwo np.kiepskie amory w aucie) co by się moto dobrze w zakrętach prowadziło.A w teren to nie wiem.
|
Pokretło od tlumienia odbicia czyli ReBOUND. Czyli jak szybko amortyzotor po ugięciu wróci do pozycji wyjsciowej.
Wygogluj sobie co to rebound i kręć:) |
Ustawiasz w połowie zakresu regulacji, wsiadasz na moto i jedziesz na szutrówkę obserwując jak wybiera nierówności. Wejdź na stronę wilbersa i sprawdź jaki zakres regulacji ma ten model i wtedy próbuj regulować, jakby na środku nie było komfortowo.
|
Dzięki za rozjaśnienie. Wymieniam uszczelnienia przy okazji, składam do kupy i czekam na rozsądną pogodę do testów :-)
Pozdr Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:34. |