![]() |
filtr powietrza i świece
Co ile zmieniacie a co ile się niby powinno. Wiem że to pytanie lamerskie ale świece co to powinno się zmieniać co 18 000km mi padają wcześniej, to samo filtr powietrza. Czekam na Wasze spostrzeżenia i opinie :)
|
filtr powietrza nie wytrzymał nigdy 18000km :)
świece chyba wytrzymały :) |
Nie wiem czemu ale jak po 20tyś zmieniłem świece to nie zauważyłem ŻADNEJ różnicy.
|
Rambo, a po czym poznajesz, że świece padły?:)
|
Np u mnie po ponad 10 tys NGK zaczyna lekko sie rozpadać ceramika. W aktualnych i w poprzednich... i w tych wcześniejszych też :)
|
Cytat:
Artuditu, a lejesz czasem lepsze paliwo i używasz obrotów powyżej 5000 rpm..? ;) Mi dziś coś AT muliła z dołu, to jeb jej w palnik do odcięcia na 4 biegu (175~180kmh) przez od Poleczki do Wałbyskiej i od razu zrobiła się posłuszniejsza :) Pewnie od dolewek oleju 0w40 od diesla takie ma kaprysy. ehh :Sarcastic: |
zmiana świec 18-20tyskm , filtr jak brudny ok 15tyskm lub z hakiem.
Misza.... gdzie ci ta ceramika pada? Na NGK zrobiłem ostatnio ok 260tyskm( łącznie sporo więcej) i nigdy nie było z nimi najmniejszych problemów..... |
Dzieju: może to coś z gaźnikami, ale mieszanka niby dobra. Kolor świec spoko ale ceramiczna część pod dolną eletkrodą się mi odłupuje kawałeczkami. Ta sama przypadłość na 3 kompletach świec. Teraz mam nowy silnik to może lepiej będzie... albo się kurde zaopatrywałem w podrobione świece nie wiedząc o tym :/
|
ano rynek zasypany podróbami ngk :Thumbs_Down:
Cytat:
|
dpr8ea-9vx tyle wytrzyma, one sa jeszcze w Japonii robione, reszta to juz Chiny/Vietnam! niestety
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:27. |