Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Uklad paliwowy i wydechowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   membrany gaźnika rd 04 od....hondy vf1000f;) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3905)

BartekBBI 04.08.2009 22:51

membrany gaźnika rd 04 od....hondy vf1000f;)

Witam Wszystkich! Byc Moze Ktos Juz Na To Wpadl...mi Sie Zdazylo Przypadkiem...motocykl Gwałtownie Oslabł. Brakowalo Jakies 20 Kucyków. Szukalem I Szukalem. Wszystko Pracowalo Jak Nalezy Lecz Konikow Brakowalo..odkrecilem Pokrywe Od Membrany I Niestety...oczywiscie Byl Problem Ze Znalezieniem..ale W Garazu Mam Skatowaną Z Umiarem Honde Vf 1000f..przejzalem Fiszki I Zaskoczenie...numer Membran Ten Sam...nie Chce Rozwijac I Zanudzac Ale Moze Komus Ta Informacja Pomoze;) Mi Pomoglo;) Pozdrawiam Grono

BartekBBI 04.08.2009 23:02

http://www.cmsnl.com/honda-vf1000f-8...t/E++1701.html
POZYCJA 14
http://www.cmsnl.com/honda-xrv750l-a...t/E__1801.html
POZYCJA 13

puntek 05.08.2009 09:28

jak wyglądały te zapsute membrany po wyciągnięciu ??? Mnie też osłałb nagle po regulacjach i boję się że to samo sie trafiło :(

Szukać będę membran - ale dobrze by było wiedzieć jak się spsuły stare ...

BartekBBI 05.08.2009 12:37

objawy byly dziwne otóz odpalal jak zawsze pieknie...na luzie wkrecal sie na obroty jak trzeba..wszystko wygladalo i pracowalo normalnie ale nie bylo opcji zeby soebie bokiem pochodzic po szutrze;( poprostu przy przyspieszaniu dusil sie i brakowalo mocy. membrana byla peknieta na odciknu ok 1 cm. na membranie wokół przepustnicy widoczny jest odcisniety slad (regularne ząbki) dziwne to zjawisko bo nie ma pod pokrywka czegos co mogla odcisnąc takie slady. i na jedym z takich odcisnietych sladów powstalo pekniecie. aha nie majac membrany pod reka zakleilem pękniecie durexem extra srong;) oraz klejem zelowym loctite. dziala jak narazie;)

Vooytas 05.08.2009 22:30

Ramires zdajsie dotarł do zamienników coś koło 180 zeta. Coś też było pisane że z intrudera 1.4 można zapożyczyć, jak dobrze pamiętam ;)

puntek 07.08.2009 16:29

Cytat:

Napisał MAMROT (Post 69071)
objawy byly dziwne otóz odpalal jak zawsze pieknie...na luzie wkrecal sie na obroty jak trzeba..wszystko wygladalo i pracowalo normalnie ale nie bylo opcji zeby soebie bokiem pochodzic po szutrze;( poprostu przy przyspieszaniu dusil sie i brakowalo mocy. membrana byla peknieta na odciknu ok 1 cm. na membranie wokół przepustnicy widoczny jest odcisniety slad (regularne ząbki) dziwne to zjawisko bo nie ma pod pokrywka czegos co mogla odcisnąc takie slady. i na jedym z takich odcisnietych sladów powstalo pekniecie. aha nie majac membrany pod reka zakleilem pękniecie durexem extra srong;) oraz klejem zelowym loctite. dziala jak narazie;)

u mnie są inne ący :
wygląd ana to że moc ma tak do 5 tysi , potem się kończy power :( wygląda na rozkręcone gaźniki więc dopiero jak pościągam zbiornik to posprawdzam
ale w moim przypadku chyba membrany to nie są ...

puntek 24.08.2009 11:28

no niestety padły u mnie te gumeczki :mad::cold:
szukam więc zamienników, nowych tyle że nie za kosmiczną cenę ....
na razie sklejone i dają radę - ale wicie rozumicie...

Sławek z Hondy mówił coś o zestawach naprawczych - z tym ,że nie może sobie przypominieć jaki i gdzie kupował ... ponoć tanie były...

Robert Movistar 24.08.2009 11:50

Cytat:

Napisał puntek (Post 71177)
no niestety padły u mnie te gumeczki :mad::cold:
szukam więc zamienników, nowych tyle że nie za kosmiczną cenę ....
na razie sklejone i dają radę - ale wicie rozumicie...

Sławek z Hondy mówił coś o zestawach naprawczych - z tym ,że nie może sobie przypominieć jaki i gdzie kupował ... ponoć tanie były...

Zestaw naprawczy? Kleił mi membrany i to była chyba dętką. Po przejechaniu 5 km, odkleiło się wszystko. Jak zobaczyłem co on tam porobił, to mi ręce opadły... Durex z serii Black Rose załatwił sprawę. Przejechałem na tym zestawie naprawczym chyba z 2500 km i działał. Ale z racji wyjazdu na Kamczatkę zanabyłem gaźniki od RD07 (tam problemu z membranami nie ma). I problem z airboxem u mnie nie występuje, bo mam stożki w gaźnikach.
Puntek, poszukaj sobie gaźników i tyle, tylko pamiętaj że linka ssania musi też być od RD07.

ramires 24.08.2009 12:03

dokładnie tak jest jak piszesz z tą linką, a nawet nie tyle linka co "dingsy" wchodzące do gaźnika, tyle co zamówiłem ... 216zł sztuka (a potrzebne są dwa), przychodzą od razu jako zestaw z kolankiem i plastikiem. Na ebay raz się spóźniłem i nie zalicytowałem zestawu oryginalnego za 250zł ... z linką od razu (wsio fabrycznie nowe było)

puntek 24.08.2009 13:49

Cytat:

Napisał Robert Movistar (Post 71180)
Zestaw naprawczy? Kleił mi membrany i to była chyba dętką. Po przejechaniu 5 km, odkleiło się wszystko. Jak zobaczyłem co on tam porobił, to mi ręce opadły... Durex z serii Black Rose załatwił sprawę. Przejechałem na tym zestawie naprawczym chyba z 2500 km i działał. Ale z racji wyjazdu na Kamczatkę zanabyłem gaźniki od RD07 (tam problemu z membranami nie ma). I problem z airboxem u mnie nie występuje, bo mam stożki w gaźnikach.
Puntek, poszukaj sobie gaźników i tyle, tylko pamiętaj że linka ssania musi też być od RD07.

szukał będę :)
nie wiem czy zdążę przed wyjazdem coś zrobić
Sławek mi skleił tak:
wzion jakieś lepiszcze skleił a potem zasmarował jakimś silikonem czy cóś .. Wczoraj byłem na budowie (140 km) i na razie jedzie - ale jechałem max 150 i raczej po przejściach nie piłowałem.
Jednak widać różnicę od razu mocy na dole przybyło ... ale RUmunię lub Albanię mam w celu na wrzesień i fajno by było mieć coś w zanadrzu.
Gaźniki od 07 pasuja - spoko rozumiem że tam jakieś inne rozwiązanie na filtry - przeglądnąłem Robert twoje zapisy z postów i przydałoby się jakieś zdjęcie ...;)
Nie bardzo rozumiem - to co się wyjmuje?
Airbox z firltrem, airbox nad gaźnikami ?
(dużo miejsca będę miał ....)

Rami miałbyś jakiś gaźnik ?
Może jednak zanabyć jakieś gumki teraz na szybko ?
A ha jeszcze offtopicowo
nierówne mam sprężanie w cylingrach przód 8 tył 9,5 i to dla mnie kolejna motozadka dlaczego nie odwrotnie ????

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:45.