![]() |
łożyska kół
Panowie, jakie łożyska i uszczelniacze przychodzą do kółek RD 07 z 1994r.?przeszukałem wyszukiwarką i niestety...
|
|
a patrzyłeś do naszej Afripedii?
http://faq.africatwin.com.pl/Dane-eksploatacyjne zrobiłem tą tabelke na podstawie mojej afryki. |
Zgłupieć można z tymi wymiarami ...
Na Afripedii jest : oring 62x2 (do uszczelnienia piasty) w katalogu zsf.moto.com: 61x2 Afripedia: Koło przednie simm: 28x42x7 lewy zsf: 28x42x8 Jak to jest w końcu bo zgłupiałem ... Na xrv.org.uk znalazłem takie wymiary jak w zsf: Front Left: 28 x 42 x 8 Front Right: 45 x 55 x 5 Sprocket Carrier: 28 x 47.2 x 7 Rear left: (O-Ring) 61 x 2 - shouldn't need replacing often |
PRZYPUSZCZAM że na afripedii jest wymiar dostępny w sklepie. Ten 1 mm szerokości w przypadku tego uszczelniacza nie robi różnicy.
|
Właśnie dziś kupiłem łożyska i przy okazji uszczelniacze awaryjnie na wyjazd i zarówno oring 61x2 jak i sim 28x42x8 był dostępny ... Nie kupiłem tylko oczywiście 28x47,2x7 ( wziąłem 28x47x7)oraz o dziwo również 45x55x5...
Jak by ktoś z Warszawy potrzebował to podaję namiar: Hurtownia Uszczelnień Gasket-Passerotti ul. Garażowa 4 (skręcamy w lewo z Wołoskiej zaraz za Woronicza jadąc w stronę Galerii dla Młotów) 22 843-34-54 Pracują do 16.00. Bardzo miła obsługa. Człowiek który tam pracuje (lub jest właścicielem) jest motocyklistą :Thumbs_Up: Za komplet łożysk na tył i przód + uszczelniacze ( bez 45x55x5) zapłaciłem 72 PLN |
a czy w RD04 będą takie same?
|
Cytat:
wpisujesz nr VIN a potem szukasz na rysunkach koła przód i tył klikasz i szukasz łożysk i simeringów. Hmmm gdzieś przeczytałem że do kół trzeba stosować łożyska o symbolu luzu C3 czyli luz większy niż normalny. Jeśli założę zwykłe to szybciej je szlag trafi ? |
Na czopy wału korbowego faktycznie zakłada się łożyska wyluzowane, ale do kół ?
Sprawdzę na starych może są oznaczenia. |
I co Kazmir, sprawdziłeś te oznaczenia ?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:14. |