![]() |
Okienko rewizyjne poziomu oleju w starej afryce.
7 Załącznik(ów)
Założyłem sobie takie coś zamiast bagnetu.
Oczko z suzuki ( ARS robi to chyba także dla hondy). Klej cx80 autoweld. Tulejka wklejona. Nie wiem, czy w afrykach 650/750 można to zamontować i czy kolektor nie zasłoni?? |
Zacnie to wygląda.
ps: Jak Ci się sprawuje ten termometr? |
Cytat:
|
Rozumiem że kontrola bagnetem była zbyt trudna :dizzy:
Robić niepotrzebną dziurę tam gdzie nie jest ona niezbędna do pracy silnika ........to przekracza moją wyobraźnię . Nigdy bym tak nie skaleczył swojego silnika. |
Oczko staje się standardem w nowych motorkach, np. crf 250/300, cb500x itd.
Chciałem sobie termometr wsadzić zamiast bagnetu, to był powód nr.1. Prawą pokrywę tylko przerobiłem, drugą kupić to nie problem;) Generalnie mam bardzo brzydki motor, więc oczko to jedna z ładniejszych rzeczy w nim:D Proszę pamiętać, że to silnik transalpa 700. |
Ja bym się kapkę bał wkleić taką tulejkę. Niby piec nagrzewa się i chłodzi, czy ten klej pracuje razem z materiałem bez jakiegoś uszczerbku?
Może to przesada, ale ja bym dał gwint na tą tulejkę i jakąś nakrętkę na kleju do gwintów od środka. A pod kołnierz bym dał jeszcze oring, aby uszczelniał :D Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
W sumie to chciałem to spawać, ale farba z zewnątrz by zeszła. Nie ma miejsca na nakrętkę moim zdaniem.
Testy na pewno niedługo zacznę, pożyjom, uwidiom.:at: |
Masz super schowany termometr. Jak za bardzo wystaje to przy glebie się urywa.
|
Termometr mam w mojej AT, działa. Dobierałem tylko długość pod stary bagnet. Gadżet, który w sumie się przydaje
|
A do jakich wartości dochodzi temperatura na nim?
Chłodnicę masz? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:27. |