![]() |
Ukraina, Mołdawia - obecna sytuacja przy przekraczaniu granicy
Pytanie do mających info z pierwszej ręki.
Trzeba mieć testy, zaświadczenie o szczepieniach itp? Wróżenie z fusów i internetowe dywagacje są mało precyzyjne. Będę wdzięczny za informacje. |
Naprawdę nikt się nie orientuje?
Nikt nie planuje wycieczkę za miedzę? |
Przyłączam się do pytania Jarka, wstępnie planuję UA w czerwcu jeśli nie będzie problemów na granicy.
|
Wczoraj wróciłem z Kijowa.
Leciałem w czwartek z Wwa i na odprawie sprawdzono, czy mam wydrukowane potwierdzenia testu PCR covid 19 i czy mam ubezpieczenie, w którym jest wzmianka o leczeniu Covid-19. Te wydruki wymagał też celnik na lotnisku Żuliany w Kijowie.. Na powrocie na Chopina pani wymagała potwierdzenia szczepienia dwoma dawkami inaczej chciała mnie wysłać na kwarantannę (można nie mieć jeżeli się zrobi test antygenowy).. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka |
To luzik.
Ruszam 2 czerwca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
JarekAt, na motorze jedziesz? Gdzie planujesz przekroczyć granicę?
Daj znać po wyjedzie proszę jak poszło. Kilka osób na pewno czeka na info z pierwszej ręki. |
Cytat:
Jak wieczorkiem będę miał metę z WIFI to napiszę. Krościenko podobno było zamknięte, na Medyce wymyślają, więc co pozostaje? |
Cytat:
|
Czasowo zawieszony ruch graniczny w następujących w drogowych przejściach granicznych:
- granica z Ukrainą - Zosin, Dołhobyczów, Krościenko |
https://lookcam.live/player/GGpuX0g3L3/
z kamery wynika , że czynne |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:28. |