![]() |
[RD04] Musze przeczyscic gazniki - prosze o rady
Wczasniej gdy musialem zagladac i czyscic/regulowac gazniki to po pierwsze byly one od mniejszych 2-suwow i dostep do nich byl prosty.
A teraz dlawi mi sie czasami motorek, strzela z rury i plywak sie zawiesza - prawie na pewno problem z gaznikami. Jutro podejde do tematu, ale z gory chcialbym sie zapytac o rady - musze o czyms wiedziec? Chce tylko przedmuchac glowna dysze jak i usunac wszelki brud z komory plywakowej i gdzie dojrze, wiec nie bede rozregulowywal. PS. Ilosc syfu w airboxie byla straszna - ciagnie ten brud z kola i dalej do gaznikow :/ |
Ja to bym oddał na myjkę
Kiedyś tu na forum Szynszyl oferował taka usługę Apropo gdzie jest Szynszyl ? :) |
No wlasnie nikt kto ogarnia temat nie ma czasu albo niechce mu sie zabrac za to, wiec musze samemu.
|
Zacznij od najprostszych rzeczy.
Dodatek do paliwa do czyszczenia gaźników na pełen bak paliwa i jeździmy. W Afrykach naprawdę często to pomaga (i wystarcza) |
Cytat:
|
Szparaq w RD04 zrobił mi myjka kiedyś raz i nigdy nie miałem problemów z tym później.
|
Mi chyba tez gaziory zdechły.. Ma wolne obroty, jechac sie da na ssaniu bez gazu. Próba lekkiej manety i natychmiast gaśnie. A Pekaes sie gdzies szlaja nad morzem.. Trzy lata bez jazdy to jest problem dla motka....
|
Cytat:
Zamowilem to 2x https://allegro.pl/oferta/liqui-moly...642-7203284000 |
Cytat:
paliwo wysycha i czasami zostaje coś ala żywica zakleja dysze |
Życzę Wam jak najlepiej z tymi środkami, ale jeżeli poszły już jakieś zanieczyszczenia w dysze/kanały to ciężki temat.
Gaźniki na stół, porozbierać wszystko, wyczyścić (najlepiej w myjce ultradźwiękowej), posprawdzać gumowe elementy, zaworki itd. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:45. |