![]() |
ABS mryga po umyciu.
Cześć koledzy(napisałbym jak zwykle czarnuchy ale to ostatnio może być podciągnięte pod paragraf:) )
Umyłem wczoraj CRF i zaczęłą mrygać kontrolka. Nie gaśnie. Kabelki raczej się nie wypięły. Próbowałem już odłączać aku czy wyciągać bezpiecznik od ABS i dalej to samo. Są jeszcze jakieś "domowe" sposoby czy ratuje mnie tylko podpięcie pod kompa. |
A czujniki wykręcałeś? Możliwe, że jakiś syf się przykleił i przez to przekłamuje.
|
No nie może spróbuje. Ale jak błąd skasować ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Jeździłeś trochę od czasu jak mruga ? Jesli nie to przejedz się i zobacz
|
Pojeździłem.Dalej mruga.ABS/TCS nie działają.
Odłączenie aku nic nie daje. Na forum ktoś wklejał że można zrobić zworkę na pinie pod siedzeniem i wejść w tryb ręcznego kasowania błędów ABS. Są tam jednak 4 piny i nie wiem które zewrzeć żeby nie narobić kosztów:) Procedura mniej więcej jasna. Ale ktoś mógłby mi powiedzieć co konkretnie zewrzeć. Czy patrzeć jeszcze na bezpiecznik główny od ABS(w skrzynce z aku) czy raczej by kontrolka nawet nie mrugała? |
Sprawdzałeś czujniki miernikiem, odległość czuj.od pierścienia?
|
Nie. To się stało zaraz po umyciu więc jakaś odległość od pierścienia na pewno się nie zmieniła. Zobaczę na bezpiecznik główny i jadę z tym dziadostwem pod jakiś komputer.
|
Masz coś wpięte do gniazda zapalniczki?
U mnie po zalaniu ładowarki wpiętej do gniazdka zapalniczki zaczęły migać kierunkowskazy. |
Nie mam gniazda:)
|
Dla potomnych czujnik tylniego koła powiedział nie po myciu.
Wymienione-działało. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:51. |