![]() |
świece irydowe do AT
WItam, czy ktoś to montował i może sie jakoś wypowiedzieć..?
cena 50zł za sztuke z deka odstrasza, ale powinno się to zwrócić bo się dużo wolniej zużywają. Zwykłe i fabryczne NGK i Denso są zauważalnie słabsze od np dwu elekrodowych świec Splitfire od Ramiresa :) sorry za błąd. Miało być irydowe !! :) |
Ja mam takie świece :) Nie odczułem negatywnych ani pozytywnych różnic w stosunku do zwykłych świec może poza tym że po glebie Afri chyba lepiej odpala. Niestety teżnie mam pojęcia ile na nich przejechałem .... Chyba za bardzo Ci nie pomogłem :D
|
Ja wiem tylko tyle ze moj kumple mechanior /mam do niego zaufanie/ do swoich wkłada tylko irydowe. Jak dla mnie glowną zaleta jest niedłubanie w moto /przy wymianie czy sprawdaniu zawsze cos tam do srodka wpadnie - nawet jak sie wydaje ze nic nie wpada/.
Africa ma dwie swiece wiec sama róznica związana ze spalaniem mieszanki może być mniej zauważalna. Ja na wiosne wkładam irydy w każdym razie. |
Właśnie zakupłem i idą już do mnie:)
Solo1952 założył jak jechaliśmy na Ukrainę i w efekcie wnętrze rury wydechowej (mniejsza rurka)- z delikatnie okopconego zrobiło się czyste jak w nowym tłumiku. No... ale może to tamte paliwo cuda robi :) |
Ludziom zakladałem irydowe jak chcieli. Chwalili za to że po szlifach lepiej odpalają oraz za długą zywotnosć. Nikt o mniejszym spalaniu nic mi nie mówił.
|
A ja powiem, że szkoda kasy i tyle... nie widziałem nigdy + ale też - więc po co ładować tyle kasiory, lepiej się napić z kolegami... :D
|
No tak ... tylko jak ktoś pije z kolegami i jeszcze kasy starcza to co...
ma sobie nie kupić. Przynajmiej jest co oblać ;) No.. a... te... wariaty to zawsze coś wymyślą...tak siedzą nic nie piją ,nie piją i durne świece wymyślili. Kiedyś... jak wymyślili telewizory kolorowe to się oczy psuły.. strasznie...oj strasznie. :p A o czarnej wołdze to juz nie wspomnę bo nie uwierzycie. |
Jak szkoda kasy jak są 4 razy trwalsze, i dochodzi do tego że 4 razy mniej je wkręcamy i wykręcamy (zdrowia silnika)
Ja wiem że jak AT była zaprojektowana to nie było super świec jak dziś, super syntetycznych olejów, i benzyny 100 oktanów na stacjach. Ale dziś są :) |
Cytat:
|
Na oleju też byś zrobił 30 000km ino manual prawi o tym inaczej :)
Sprawdź przerwe czy masz 0,8mm AT wymiania świec co 18 000km ale praktyka co 15 000km, bo potem cza już ekektrode podginać, a to chyba nie oto chodzi. Tak samo jak filtrem powietrza. Jeżdze 99% asfalt a po 15 000km była już kaplica :) a też niby co 18 000km. Wymiana irydówek w moim wtryskowym waradero co 48 000km. :) a gażnikowe ma zwykłe świece i ma co 18 000km wymiane :) ale Ty Chomik masz tam jeszcze K&N to pewnie życia świecom nie przedłuża ;) :p :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:00. |