![]() |
Laga- małe wyszczerbienie
2 Załącznik(ów)
witam Panowie,
W imieniu kolegi na ST i z mojej ciekawości chciałbym zasięgnąć waszego doświadczenia i opinii. Kolega dorobił się jakimś sposobem na lewej ladze małej ryski, która powoduje nieszczelność przedniej zawieszki. "Wyszczerbienie" nie jest duże i ma postać bardzo małej ryski o długości ~3mm, głębokość "na oko" nie przekraczająca 1mm. Pytanie do was koledzy czy można to jakoś czymś wypełnić? |
poxilina i to nie żart
|
Albo tu coś znajdziesz http://www.technicqll.pl
a dokładnie to myślałem o tym http://www.technicqll.pl/e_metal.htm |
Dokładnie , Technicoll. Zmieszac 2 składniki , zapałką kapkę nanieść aż sie wypełni bo to płynne . i podszlifowac jakims papierkiem cieniutkim po wyschnieciu. Choć nie wiem czy papierek to ruszy,a ale chyba tak.
|
to jest epoxyd, ja to robię tak że jak trochę poleży (ale jeszcze plastyczne) to ślina na palec i polerować.
Widziałem na ich stronie, że maja jeszcze jakieś cudo do "zalewania" porów w metalu to też może robić. |
pozostałość po prostowaniu? Czy ślad na ladze - "pierśćień" - to slad po dolnej półce, czy też slizg dolnej goleni tak wypracował ? Lagi zawsze gną sie poniżej dolnej półki...., ale uszczelniacz nie powinien tam dochodzić.... hmmm
|
To pewnie kurz z odrobiną oleju naniesiony uszczelniaczem lagi. A rysa to raczej ślad po wbijaniu tego uszczelniacza śrubokrętem i młotkiem.
|
Cytat:
polecam przed demontazem i montazem zakleić tasma izolacyjna odcinek rury przy max wcisnietej ladze. Uszczelniacz sie wbija 1,5m kawalkiem rury "od kibla" znaczy fi 50. |
Cytat:
Wyszczerbienie jest pod dolną półką, ST ma dość krótkie zawieszenie. W momencie hamowania goleń wchodzi na wyszczerbienie, przy rozprężaniu zostawiając w nim olej. Błędu w sztuce czyli wbijania śrubokrętem za tego właściciela, nie było- co faktycznie na to wygląda. Chyba że poprzednik sknocił, ale to wyszłoby wcześniej, a nie po paru tyś km.. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:34. |