![]() |
Pomocy - jak zdjąć mocowania ciężarków w kierownicy ?
2 Załącznik(ów)
Witam ;)
Właśnie chciałem zamontować nowe handbary, które są mocowane również do środka kierownicy i próbuję ściągnąć stare mocowania, no i du...pa - nie idzie :mad: Próbowałem wykręcać ten ołów jak i kombinowałem z tą blaszką na różne sposoby i nic... Czy jest na to jakiś mądry sposób, może ktoś podpowie, będę bardzo wdzięczny :) Mam nadzieję, że nic nie spiermandoliłem kręcąc w różne strony ;) |
Prosty a jednocześnie frustrujący temat.
Przerabiałem to swego czasu w SD950 z wpierdzielonymi na siłę plus klej customowymi lustrami ala cafe racer. Aby nie upier*olić gwintu lub skrzywić kierownicy kupiłem pod wepchnięty na siłę gwint ciężarki od... Kawasaki. Innymi słowy albo odkręcanie "sposobem" czyli de facto "wyjdzie lub nie" albo rozwiercanie. Innej opcji u mnie nie było... |
Oki, już po temacie ;)
Trzeba ściągnąć rolgaz i w kierownicy są dwa otworki, w nich trzeba wcisnąć blaszki i wychodzi bez problemu. Nie wiedziałem, że w kierownicy jest taki długi ciężarek ;) Zostawiłem go i do niego wkręciłem końcówkę handbara ;) Jutro wrzucę fotki jak to wyszło :) Zdrówka :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:00. |