![]() |
Kymco People 300
Uzytkuje ktoś Kymco People 300? Konkretnie to te brzydale okrągłe pierwsze (np250) lub te brzydale późniejsze "kwadracioki" :haha2:
Muszę zamienić posiadane Malaguti Spidermax Gt500 na coś innego. Malagut super turystyk ale cięzka krowa jak dla mnie. Taka 300 spokojnie powinna latać 100km/h na autostradzie :) Myślałem nad Hondą Sh300 ale jakoś stylistyka za spokojna :D Cel turytstyka i jazda dookoła komina. Nie idę w motocykle turystyczne. Po tylu latach odkrywam ze im lzejszy sprzęt, tym wiecej daje frajdy z jazdy. No i komfort jazdy w deszczu. Suche nogi :D |
Jakieś 10 lat temu miałem Kymco Downtown 300i i wypowiem się tylko o silniku bo to ten sam jest (na 99%).
Jazda 100-110 nie stanowiła problemu. Vmax był dużo wyżej. W ruchu miejskim rewelacja, bo pomimo zaledwie 30KM miał bardzo dobry dół i fajnie ustawioną CVT. To w sumie prawie maxi był, a tylko 180kg. People chyba podobnie. Spod świateł, bez napinki zawsze pierwszy. To nie do ścigania oczywiście, ale bardzo dobrze wspominam silnik, napęd, ochronę i pojemność schowków. Słabe były małe kolka i skok zawieszenia. People ma chyba większe koła wiec tym bardziej powinien się nadać. |
No People 170kg zamiast 220 Malaguti No i duże kółka
|
Cytat:
Oczywiście popieram dobór maszyny do potrzeb i preferencji. A nie odwrotnie :) |
Cytat:
Tak na serio. Malaguti 220kg jest "lzejsze" w prowadzeniu od Transalpa 600 (pomimo ze ma 200kg). Ale teraz duzo jezdziłem sprzętem 120kg i nie mam frajdy jezdzać czymś co wazy 220 kg. :) |
Cytat:
|
Naczelny to Malaguti ile paliwa żłopie realnie w cyklu miejskim? Tak z czystej ciekowości pytam - 500 ccm to już jest co zapełniać wachą.
|
Cytat:
W wypadach turystycznych spala tyle samo co Transalp 600 :) U mnie przy emeryckiej jezdzie 3,75-4l. To ma tylko 40KM ale jak testowałem sportowe rolki w napędzie to przyśpieszenie Transalpa się chowa :D |
Cytat:
|
Właśnie zakupiłem Kymco people 125, nowy model, to mój pierwszy skuter i żałuję, że kupiłem dopiero teraz. myślę , że 125 powinno wystarczyć, to jest całkiem żwawe, wyjątkowo poręczne i zwinne, polecam. Ma nawet nawigację
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:55. |