![]() |
Fakty czy mity - Klekoczace sprzeglo
Witam
Jak to jest z tym sprzeglem , ma klekotac czy nie ? Ja sadze ze nie powinno . Przeanalizowal ktos co jest przyczyna klekotania i jak to wyeliminowac ? Bede niedlugo wymienial oleum to moze zajze i naprawie bo nie tyle ze zle dziala ,ale ja nie lubie jak mi cos klekocze w silniku. Pozdrawiam |
Wpisz na starym forum "sprzegło" Eseje już na ten temat były i to ze zdjęciami. Podsumowując: nie musi klekotać.
|
Pare osob z forum robiło :
Spoko. Firma ma nawet stronę: http://www.sprzegla-regeneracja.pl/ operacja kosztuje 80 zł - roznitowują kosz i wymieniają w razie potrzeby spręzyny - co jeszcze robią nie wiem ale ja się przymierzam zdjąć kosz i im zawieźć bo u mnie nie klekosze tylko na p..... |
Witam,
miałem problem z luzem, niemożliwy do wrzucenia przy uruchomionym silniku tylko po przygazowaniu. Rozebrałem sprzęgło wymieniłem 5 sprężynek i jest miodzio:):) A bylem juz zrozpaczony:( |
Tak ale sprzegło ma spreżynki dociskające tarcze i to jedna sprawa ale ma jeszcze sprezynki w koszu (chyba do amortyzacji szarpania np przy ruszaniu - nie bijcie jak źle rozumuję) i to te spręzynki robia klekot
|
hm ...
bede musial zajrzec i zdobic "sekcje" kosza reasumujac , klekotanie bierze sie z luzu sprezyn kasujacych. dzieki za info Pozdrawiam PS. wlasnie poczytalem na starym forum , ubaw po pachy :lol8: |
Cytat:
A dzisiaj zaliczyłem wpadkę. Kosz robiłem w tej firmie, jakoś w lutym. Wymienili 2 sprężyny, resztę rozciągnęli. Według ich zapewnień "będzie lepiej niż fabryka". Zmontowałem do kupy, było super. Przejechałem może 600-700km. Dzisiaj zaczęło hałasować :mad: Poprawka: walić jak zdezelowana młockarnia :mur: Od razu do mechanika, rozbiórka i :Thumbs_Down: - jedna sprężyna pęknięta, reszta lata w gniazdach jak przysłowiowy smród po gaciach. Jadę tam w poniedziałek z reklamacją. |
moim skromnym zdaniem, rozciaganie sprezyny to rzeźbienie w g....nie.
jak material jest juz zmeczony to nic mu nie pomoze , raczej rozciaganie lub modyfikacje ( szczegolnie termiczne ) prowadza do pekania materialu. wyobrazcie sobie co moze byc jak taki zwoj sprezyny sobie wpadnie do silnika :vis: Juz sie zastanawialem czy kosza nie wyslac do tej firmy , ale mnie juz wyleczyles Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:33. |