![]() |
Zagrzeb-Mostar
Pytanko na szybko ,czy na tej trasie jest coś co muszę zobaczyć , ewentualnie jakas fajna miejscówka do obejrzenia z poziomu motocykla?
Dziękuje |
Zeljava stare lotnisko z podziemnymi schronami
Park Narodowy Una - sporo efektownych wodospadów (nie wiem jaki aktualnie jest stan rzek). Livno - dzikie konie i okoliczne szutry (bardzo miła okolica) Ewentualnie po stronie Chorwackiej zerknij na Velebit - nie byłem, ale wygląda zachęcająco. Tam jest chyba jakaś płatna szutrowa droga. A może jest bezpłatna (nie wiem) :) |
3 Załącznik(ów)
Po stronie Chorwackiej SkyWalk Biokovo + wjazd na górę św. Jure ( trzeba zarezerwować wcześniej bilet online bo wpuszczają tylko 20aut na 1h, widoki i mijanki w zatoczkach bezcenne).
W Bośni 2 odległe od siebie o 20km wodospady co najmniej tak samo ciekawe jak Plitwickie a mniej ludzi: Vodopad Kravica ( można się kąpać:-) i Vodopad Kocusa ( u podnóża świetna restauracja z przystępnymi cenami a w potoku pływają pstrągi chyba dzikie- jadłem i nie były mdłe jak to z hodowli). Mostar to wiadomo słynny most i starówka z tureckimi świecidełkami ;-) |
O to chodziło ! Kłaniam się nisko.
|
|
Ta szklana kładka to na Sv.Jure?Byłem tam 3lata temu i nic takiego nie widziałem,natomiast widok pasuje na Sv Jure.
|
Dwa lata temu w lipcu otworzyli. To jest w połowie drogi do szczytu na Sv. Jure
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Ja żadnych krów ani byków nie widziałem...były za to dzikie konie :-) Nie wiem jak jest z motocyklami ale auta wpuszczają co godzinę i tylko z biletami kupionymi on-line.
Byłem tam 3 tyg. temu |
Po zakupie biletu jednoślady i quady wpuszczają bez ograniczeń ilościowych. Krów i byków nie widziałem, natomiast konie i osła owszem. Czasem trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo nie dają się ominąć.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:32. |