![]() |
Alpy we wrześniu?
Cześć,
Padł pomysł na wyjazd w drugim tygodniu wcześnie w Alpy, rejon wschodni. Proszę Was o informację, czy ten okres to już za późno na jazdę w Alpy? Planujemy na całość 10 dni. |
ja byłem 2x we wrześniu i było super, ale raz o tydzień musieliśmy przesunąć wyjazd (czyli byliśmy pod koniec września), bo bylo jakies załamanie chwilowe pogody i prognoza na stelvio pokazywał -2 ;) a tydzień później było +15. Tak więc miłego ;)
|
Dzięki za pozytywną informację :-)
|
Raz byłem w lipcu i raz we wrześniu. Zdecydowanie bardziej podobało mi się we wrześniu. W IX mniejszy ruch i niższe temperatury.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka |
na początku września lecimy od Milano TET Italia na zachód, musi być dobra pogoda ;-)
|
Cytat:
|
Jak patrzę na ceny na Booking to we wrześniu w Alapch ceny nadal bardzo wysokie. Na miejscu można coś z ulicy znaleźć taniej ? Nie chce w centrach miast, kurortów.
|
Cytat:
Możesz też skorzystać z bookinga na kilka godzin przed noclegiem, wtedy można znaleźć nawet 4 gwiazdkowy hotel że śniadaniem za 190 zł. Ale to w dużych najlepiej ośrodkach narciarskich, nie koniecznie miasteczkach. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Teraz mi przypomniałaś o tych tablicach jak w liceum byłem zimą, lata 90te.
Ale to był szok i się próbowało. Dzięki za podpowiedź odnośnie bookingu. |
Bookiing po drodze ogarniałem, ostatnio miejscowość wypadowa to Ischgl nie daleko silveretta strasse nocując w okolicy nie ponosisz opłaty za tą drogę gospodarz daje Ci taką kartę, która zwalnia z opłaty ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:35. |