![]() |
Kierownica dotyka baku - ogranicznik skrętu / kierownicy?
Przy trenowaniu jazdy precyzyjnej na placu zaliczyłem glebę na pełnym skręcie (zgasła mi Frunia). Dość mocno przywaliła w asfalt, ale początkowo poza porysowanym gmolem nie stwierdziłem uszkodzeń. Dziś zauważyłem porysowany bak i dość szybko doszedłem do tego, że kierownica go tam dotyka przy skręcie w lewo - nie blokuje się "zaraz przed" tak jak wcześniej. W prawo zatrzymuje się w dobrym miejscu.
Czy naprawa tego będzie skomplikowana i powinienem z tym jechać do ASO, czy dam radę sam ten ogranicznik wymienić? Nie umiem też obczaić w częściach, który to https://www.bike-parts-honda.com/hon.../Frame/2/32401 Pomocy :) |
Nie wiem czy to będzie pomocne ale w DR z większym bakiem kierownica też dotykała baku. Pomogło podniesienie kierownicy o 1cm, zestawem do podwyższania kierownicy :)
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Jak od strony glebienia to zakładam zgiętą kierownice lub przesunięcie na silentblockach ( jak są)
|
Nie wiem jak jest w NAT może sama kierownica się skrzywiła lub przesunęła w mocowaniu?
|
Poluzuj kierę, przykręć i sprawdź czy jest taki sam odstęp od zbiornika z obu stron.
|
O, czyli mówicie że to nie to? W sumie możliwe. Zwróciłem też uwagę na to, że jak zablokuję kierownicę kluczykiem w parkowaniu, to wtedy trzyma tak, że do baku dogiąć się nie da. Ale pewnie nie ma to znaczenia.
Tak, od strony "glebania". Glebła na lewo w lewoskręcie i z lewoskrętem jest problem. Jutro obadam temat, jak będzie jasno. Dzięki! |
Bingo! Kierwonica była przekręcona w dół, odchylenie jej do góry naprawiło problem. W sumie teraz pamiętam, że po glebie musiałem poprawić obydwa lusterka i nawet się dziwiłem jak to się stało.
Dziękuję! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:15. |