![]() |
Olej w airboxie Crf 1100 2020r
Cześć.
Czy tak zawalony olejem airbox to standart? Odma dolna pełna. Podobno czyścili ją w serwisie aso 3tygodnie temu i już pełna. Przejechane 33tys. Po przegladzie 24tys. dwa razy kopciła na biało ale w ASO stwierdzili aby jeździć i obserwować. Mam jeszcze gwarancję do lutego. W ASO ciągle mnie zbywają że to normalne że w tych odmach tak szybko się olej zbiera. https://m.facebook.com/groups/HondaX...1955077175718/ Adam. |
Cytat:
Ale wracając to tematu to pomimo oleju zbierającego się w airbox to po 12.000km nie widać żadnego ubytku na bagnecie także jest tego niewiele. |
Nie wiem. Mi na bagnecie oleju ubyło. Po przeglądzie 24tys było 3/4 na banecie teraz jest ledwo minimum 33tys. Umowiłem się na serwis do Joker Honda Cz-wa bo do DosToros juz nie mam zaufania.
|
Ostatnio wylałem całą rurkę oleju po 12 tys. Ciekawe przy jakim przebiegu zapełniła się po brzegi i czy olej mógł lecieć do silnika? Zauważyłem, że obroty mi lekko falują na jałowym.
|
Wczoraj byłem na przeglądzie gwarancyjnym i wymianie filtrów i oleju i też zlali mi z rurki trochę oleju.Przebieg mojej 1100L to 11500km.Najciekawsza rzecz,co powiedział serwisant,to to,że szykuje się akcja serwisowa Hondy w tym temacie.Mają wymieniać jakieś zaworki ,czy coś podobnego.Poczekamy,zobaczymy:).
|
Honda dalej zaleca 10w30? Jeździcie na tym? U mnie się Motul w tej klasie nie sprawdził. Przejście na 10w40 załatwiło temat poboru i zawalonej puszki filtra. Zmieniam co 8tysi maks.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:58. |