![]() |
Odkręcenie amoru od kiwaczki..jakiś patent?
Witam, odkręciłem wachacz z amortyzatorem. Niestety śruba imbusowa od kiwaczki wygląda na zaśniedziałą. Ma ktoś jakiś Sprawdzony patent na odkręcenie tego?
( może potrzymać w nafcie? może podgrzać? możę ...przeciąć flexą?:):) Będę wdzięczny za niegłupie pomysły . A do tego kto regeneruje tylne amortyzatory? dzięki tomek |
Bardzo zapieczona jest? Ja zalałem na noc wd40, rano psiknąłem kolejny raz i tak na drugi dzień wieczorem poszło. Standardowe opcje typu podgrzewanie, stukanie nie działają?
|
Cytat:
|
Ja moczyłem kilka dni w WD40 i nafcie.
A i tak nakręciłem nakrętke i musiałem tłuc młotkiem żeby wyszła. Bo nie chciała współpracować. |
Jak mawia znajomy, bez młota nie robota. Też miałem z tą śrubą problemy, wd40 codziennie x3 przez 2-3 dni i poszło. Wybijałem ją bo po dobroci nie chciała.
To chyba był któryś trampek jak pamiętam. No i to nie był imbus - może w AT jest jakaś imbusowa ale sobie nie przypominam.. |
W AT jest imbus z duzym łbem który chowa sie do mocowania do wahacza i tam se obrasta.
Ale musze sprostować. Imbus u mnie wyszedł wzgłednie po dobroci ale opisana powyżej persfazja młotkiem była aplikowana na śrubę trzymającą kość do ramy. I ona obrosła wewnątrz kości. |
Cytat:
|
Jak byś miał dostęp do podgrzewacza indukcyjnego to polecam użyć.
|
Dziekuje wszystkim za posty . Wpakuje gada na tydzień do nafty i zobaczymy.
A może ktoś wie kto sprzedaje tuleje do kiwaczki ? T |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:25. |