![]() |
Moto Morini X-Cape ?
Takie coś mi się rzuciło... czy to kolejne jak Benelli pt. włoski projekt i inżynieria, wykonanie czajna?
https://moto-morini.pl/x-cape/ Nie powiem, wygląd fajny ale... Masa na ducho 213 kg? Toż to więcej od mojej krówki która jeśli wierzyć danym w książce ma na sucho 208kg :dizzy: Rzędówka 55nm i 60 koni. Nie za bogato ale do jazdy solo to nie kluczowe. Tak zapodaję, bo nie wiem czy było... Pozdr zimny |
Zbiera dobre recenzje. Poniżej 40 tysięcy. Silnik versys. Rama też jakaś podobna. Moim zdaniem będzie ciekawą alternatywą. Sam chętnie obejrzę na żywo.
|
Cytat:
Wizualnie super, ale wiadomo, nie tylko wygląd... |
Podobno w Warszawie na żeraniu mozna zobaczy. Podjede pomacac do swietach.
Silnik versysa taki zly nie jest. Nie zakladajac 2 wątku - ciekawe jak jezdzi cfmoto 800mt z silnikiem ktm? |
co to znaczy silnik 1:1 z versysa? Jesli jest na licencji kawy i kawa to firmuje to ok natomiast jeśli to kopia to już nie koniecznie bo diabeł tkwi w materialsch i tolerancji.
pozdrawiam Marcin Jan |
będzie bardzo dobra alternatywa dla używanych "markowych" z zawyżonymi cenami.
|
Honda dała swój silnik od cb500x dla Rieju. Chyba Japończycy odczuwają konkurencję i pomalutku udostępniają podzespoły. KTM też dał swoje silniki. Będzie się działo.
|
Cytat:
a chiński Loncin daje silniki do BMW |
Cytat:
Suma sumarum, zmienia się to wszystko. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:10. |