![]() |
CRF1000 - migający stan paliwa, spalanie chwilowe i średnie.
Cześć. Problem w CRF1000 z migającym stanem paliwa i migającymi kreskami ze spalania chwilowego i średniego. Ostatnio w trasie po ostatnim postoju przy pierwszym rozruchu zgasł, ale nie wskazywał żadnego błędu. Teraz po tygodniu przy 1 zapalaniu też zgasł, a przy drugim chwycił jakby rozrusznik. Pojechałem zatankować paliwa, bo ostatnie tankowanie było na Słowacji i myślałem, że może to paliwo. Akumulator Varta YTZ14-S wymieniałem w zeszłym roku w marcu. Czy może miał ktoś taki przypadek. Czy może to być aku?
|
Cytat:
- nie dopięte złącze pływaka - usterka w instalacji |
Uszkodzony potencjometr pływaka. Jedna połówka jakby przytarta czy przygrzana. Trudno powiedzieć, bo to bardzo małe. Zastanawia mnie co mogło być powodem. Moto z 17' 33kkm. A z tym zapalaniem to też chyba rozwiązałem. Z lewego zaślepionego wężyka wyleciało z kieliszek oleju. Teraz zapala znacznie lepiej, choć ładowałem w noc aku. Jedno z drugim nie powinno mieć związku raczej. Fakt, że zrobiłem 1,5kkm na wyjeździe.
https://drive.google.com/file/d/10ge...usp=share_link |
Cytat:
|
U mnie działa wszystko oprócz średniego spalania. Pokazuje kreskę tylko w tym miejscu. O co chodzi?
|
Zresetuj liczniki A i B i będzie działać. Po odłączeniu aku tak się dzieje
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:40. |