![]() |
October Fest - zna ktoś realia imprezy?
Cześć!
Możliwe, że pojawię się na tej imprezie przy okazji służbowego wyjazdu. Będziemy małą ekipą (4-6 osób). Wiem tylko tyle, że wejście na teren jest za free i że nazwa jest myląca, bo to w gruncie rzeczy September Fest ;) To zwyczajny duży piknik i nic nie warto planować, czy może lepiej coś tam jednak wiedzieć i się przygotować? Z góry dzięki za info! |
Byłem ale z 15 lat temu i nic nie planowałem.
Robią wrażenie "ściany płaczu", Helgi noszące po kilka litrowych kufli w w rekach i dużym dekolcie ;) i kapele przybrane w tradycyjne stroje grające na środku namiotów. Smak piwa pamiętam do dziś...poza tym nic więcej nie pamiętam :D |
Warto zwiedzić wszystkie namioty każdy jest oryginalnie urządzony. Dla niepijących jest na terenie lunapark.
Mogą cię obszukać na wejściu jakbyś wzbudził podejrzenia że wnosisz swoją flaszkę no bo wiadomo Polak :haha2: |
No i piwo drogie w uj
|
Nie wiem czy coś na oktober fest przebije swieradow czy Karpacz w sezonie - już w ub roku była to równowartość 4juri za pol litra.
|
Podobno najlepiej dla piwoszy, wędrować w okolicy Norymbergi, można to robić od browaru do browaru.
|
Piszesz o Oktoberfest?
|
Cytat:
|
Maas Bier czyli 1 litr w tym roku to 12,60 do 14,90 Euro.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:11. |