![]() |
04 jak wyjąć airbox?
W sensie którędy? Na stronę akumulatora czy tę drugą stronę? A może górą? Bo do tyłu, przez subrfame nie wejdzie. Poodkręcałem co się dało i prawdę mówiąc nie za bardzo mam koncepcję :). A już przez przypadkowe ruchy jestem 50pln w plecy bo se ułamałem kolanko z tworzywa łączące przewód z płynem paliwowym z pompą.
Jakieś sugestie? Nie, nie oddam do serwisu :D. |
Również nie potrafiłem wytargać, pomógł demontaż tylnego koła- dopiero wówczas jest wystarczająca ilość miejsca na manewrowanie airboxem.
Potem kilka manewrów niczym kostką Rubika i jakoś wychodzi "do góry nogami", od strony akumulatora. Jeśli airbox z RD04 i TA 600 jest dokładnie taki sam, to mam taki, co prawda do wymycia, ale mogę Ci dać. |
ciezko wyjac ten airbox mi sie udalo po wyjeciu amora i nadkola.pzdr
|
Cytat:
|
mnie się udało dopiero jak ściągnąłem wahacz w dół - maks obniżony nie wykręcony, odpięty od góry amor ...
szlag mnie trafiał ale dałem radę :) |
A tak w ogóle to po co go wyjmować?
|
Nie powiem bo jej później nie sprzedam.
|
błota nie może wytrząsnąć ;)
|
już rozumiem ale i tak nie sprzedasz
|
Miesiąc nie jeździłem i mi kukułki jaja poskładały. Wasil punkt za celną ripostę ;).
Wyjąłem amorek, tylne koło, osłonę łańcucha i samo wyskoczyło. Upierdliwe to trochę, ale w sumie rzadko się tu wyjmuje. Teraz to tylko przesmarować prolinka, serwis zimowy jak ta lala. A może pójdę za ciosem i ramę dam do malowania, hm... :). |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25. |