![]() |
Chorwacja z dziećmi pod namiot
Hej.
Szukam informacji o kempingach, polach namiotowych pomiędzy Splitem, a Dubrownikiem. Jedziemy autem 2 + 2. Namiot duży. 12 dni w sierpniu. Co polecacie? Jaka trasa? Jaki kemping - wolimy takie kameralne, bez fajerwerków. |
Kilka lat temu ja zakochałem sie w małej miejscowości Sparadici .
Byliśmy tam kilka razy, ale kwatery Za Szybenikiem w kierunku Trogiru. Było tam pole namiotowe, na które co roku przyjeżdżali ci sami Holendrzy kamperami, ale ja tam nie zaglądałem. Mi się podobało :) |
Lili camp hvar
|
https://africatwin.com.pl/showpost.p...postcount=1013
Tylko muszę sobie przypomnieć gdzie to było. Hvar w sierpniu !? Być może teraz jest inaczej, ale za moich czasów nawet balkony włosi chcieli wynajmować |
Jak chcecie odpoczywać a nie zwiedzać to polecam wbić się na którąś wyspę, z tych mniej popularnych.
|
ADDRESS: Lokva Rogoznica, Omiš, Croatia
GPS: 43.405889,16.777403 TEL: +385 (0) 21 870 266 GSM: +385 (0) 98 448 888 MAIL: autocampsirena@gmail.com W pobliży miejscowości Omis na trasie ze Splitu do Makarskiej znajduje się świetny kemping, dość duży ale tak zlokalizowany, że jednocześnie jest kameralny. Znakomite warunki bytowe, restauracja i sklepik spożywczy na miejscu. Oprócz dostępu do wody z kempingu w pobliży znajduje się plaża publiczna. Polecam, byłem z namiotem 3 lub cztery razy. Dość oblegany dlatego sugeruję wcześniejszą rezerwację. |
Dzięki! Wyspa odpada - żona nie chce.
Dajcie znać jaką trasą jeździliście. Czechy będą miały odpaloną budowę przejścia granicznego - więc szykuje się koras jak nic... |
Jeździłem kilka razy rzez Bratysławę-Węgry. Raz też skusiłem się na drogę przez Wiedeń i Słowenię. W Słowenii miałem narysowany track omijający autostradę żeby nie płacić winiety za przejechanie ledwo 100 km. Zawsze po drodze robię nocleg. Dwa razy w Bratysławie właśnie, raz w Wiedniu, raz w Mikulovie w Czechach.
|
Ja moge wyspy polecic. Bylismy na Pagu i bylo rewelacyjnie. Kumpel byl ostatnio na ktorejs wyspie na kameralnym campingu i mowil, ze bylo rewelacyjnie. Jesli bys zmienil zdanie, to moge podpytac, gdzie to dokladnie bylo.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:32. |