Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   CRF 1100 AS 2024 - zakup (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=46005)

polaand 28.05.2024 12:37

CRF 1100 AS 2024 - zakup

Szanowni czy ktoś z Was zakupił ostatnio CRF1100 AS 2024 w manualu ?
Potrzebuję kopię/skan wydawanego w Polsce dokumentu pn. Oświadczenie o danych niezbędnych do rejestracji. Moto kupiłem w Niemczech i takiego papierka nie mam. Na wzór potrzebuję, żeby diagnosta miał na wzór.

Emek 28.05.2024 12:40

Wpisz sobie to w google i ci wyskoczy na 1 miejscu.

pałeł 28.05.2024 12:43

Homologacje powiesz dostać od sprzedającego z twoim numerem vin

polaand 28.05.2024 13:52

Homologację mam - w EU to wystarczy ale w Polsce to za mało.
Emek - chodzi mi o dokument od Polskiego dealera na ten konkretnie model.

Emek 28.05.2024 13:54

A po co ci dokument od polskiego dealera i skąd masz go wziąć jak moto kupowane w DE. Germaniec ci wystawi. Mnie wystawił.

pałeł 28.05.2024 14:28

Cytat:

Napisał polaand (Post 853942)
Homologację mam - w EU to wystarczy ale w Polsce to za mało.
Emek - chodzi mi o dokument od Polskiego dealera na ten konkretnie model.

Dokumet ma dotyczyć konkretnie twojego pojazdu numer VIN jest tam najważniejszy i jest tym dokumentem świadectwo homologacji który ma ci dać ten od kogo kupiłeś i już.

Diagnostę to ty zobaczysz za 3 lata dopiero ;) przy zakupie nowego pojazdu nie jedziesz znim do diagnosty no ja cie prosze

polaand 28.05.2024 22:42

Może Wy macie normalne wydziały komunikacji w swoich urzędach. Ja mam na 100% nienormalny.
Mam f-vat od dealera DE. Mam europejską homologację - też od niego.
Dla "mojego" starostwa to za mało żeby moto zarejestrować i tyle w temacie.
Muszę mieć "Oświadczenie o danych niezbędnych do rejestracji" - tych Niemiec nie wystawi - bo nawet nie wie co to jest. Te same dane może po "badaniach" wystawić uprawniony diagnosta. Ja mu po prostu chcę pokazać co ma być na tym karteluszku. Stąd TYLKO moja prośba. Jak nikt na forum nie ma - nie było tematu. Poradzę sobie ...
Pozdro.

luk2asz 28.05.2024 23:25

To weźże zarejestruj motocykl w wydziale gdzie nie robią takich problemie. Meldunku nie musisz mieć, wystarczy oświadczenie o miejscu bytowania. Później przerejestruj u siebie.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Majster 29.05.2024 03:38

Cytat:

Napisał polaand (Post 854008)
Muszę mieć "Oświadczenie o danych niezbędnych do rejestracji"

Starostwo odmówiło rejestracji i dało taki wymóg oficjalnie na piśmie?

Emek 29.05.2024 08:47

Cytat:

Napisał polaand (Post 854008)
Może Wy macie normalne wydziały komunikacji w swoich urzędach. Ja mam na 100% nienormalny.

Mam f-vat od dealera DE. Mam europejską homologację - też od niego.

Dla "mojego" starostwa to za mało żeby moto zarejestrować i tyle w temacie.

Muszę mieć "Oświadczenie o danych niezbędnych do rejestracji" - tych Niemiec nie wystawi - bo nawet nie wie co to jest. Te same dane może po "badaniach" wystawić uprawniony diagnosta. Ja mu po prostu chcę pokazać co ma być na tym karteluszku. Stąd TYLKO moja prośba. Jak nikt na forum nie ma - nie było tematu. Poradzę sobie ...

Pozdro.

Wedle przepisów ten dokumen nie jest wymagany dla pojazdu nowego zakupionego w UE ale rozumiem że masz schody w starostwie. Też przerabiałem głupotę urzędników. Wypełnij sobie ten szablon , znajdziesz w necie i niech ci Niemiec pieczątkę podbije. Tak bym sugerował.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:20.