![]() |
jak zabezpieczyć lakier po szlifie?
4 Załącznik(ów)
Witam,
na Puławskiej zaliczyłem wczoraj małego szlifa. Nic się nikomu nie stało, ale ucierpiał prawy boczek :( Poniżej zdjęcia uszkodzenia - w zasadzie nic się nie stało, trochę pękło, trochę się zdrapało... Nie znam się na lakierowaniu, i sobie tego nie przelakieruję. Chciałbym jednak jakoś to zabezpieczyć, co by się nie kruszyło bardziej. Co do pęknięć, to się je jakoś "spawa" czy "zgrzewa" - może wie ktoś, gdzie to w wawie zrobię? Co do ubytków lakieru, czy ma ktoś pomysł, jak to zabezpieczyć? Z góry dziękuję za podpowiedzi. |
Wybacz, ze przy takiej okazji ale pokaż pan ta swą repsolową afri w całości. Wielcem jej ciekaw.
|
Cytat:
Plastiki się spawa, załatwi Ci to każdy spawacz "samochodowy" a co do lakieru zawsze możesz okleić taśmą przeca i tak w końcu musisz pomalować cały element... |
no, zabezpiecza sie lakier na metalu, ale na plastiku to po co?
Pokaż no ją :) |
1 Załącznik(ów)
Witam,
fota robiona w dzisiejszy przepiękny, słoneczny dzień ;) przedstawia drugą, nieporysowaną stronę... malować boczka to mi się już nie chce, chciałbym to jakoś zabezpieczyć i jeździć... |
Po moim mechaniku zaprzyjaźnionym powtórzę, że nawet bezbarwnym lakierem do paznokci jest sens, żeby się element nie utleniał po prostu.
Dobrze, że Tobie nic. P.S. Kurcze już słyszę w domu, że to nie pora roku na motor i wogle. :rolleyes: |
Cytat:
Zeszłą zimę przejeździłem na XT-ku i dawało radę. Tyle że tamten sprzęt sporo lżejszy. Na zimę trza coś lżejszego, to mniej boli, jak się spada ;) Jak śniegi spadną, to ja się na rower przesiadam... |
Podjedź do NOT4TOYS na Belwederskiej. tam niech Ci Jacek da jakiś pomarańcz w miarę podobny. Trochę szpachli, papierek ścierny i będzie jak nowa. A pęknięcie można zespawać u Pana Kazia w podkowie leśnej bodajże. Ostach często go odwiedza. Kierunkowskaz chyba będę miał dla Ciebie.
A tak w ogóle to zadzwonię wieczorem. Łatwiej będzie. |
Cytat:
zmień gmole na początek chroniące zamiast płyty pod silnik to plastiki :Thumbs_Up: Plastiki robił Bedi na światowej i ponoć OK |
ee, takie male pekniecia to ja bym super-glue zlapal.
u mnie juz 2 lata trzyma, pomimo wielu gleb po drodze :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:43. |