![]() |
DCT- Automatyczna skrzynia w Motocyklu.. daj mi parę minut a Cię.przekonam
po ok 70-80 tys km.. na asfalcie i w terenie.. postanowiłem nagrać film o DCT
o wszystkich jej plusach i minusach.. https://www.youtube.com/watch?v=yjlmg4v0-Sw |
Chłopaku :-) , dziękuję. Wyjąłeś mi wszystko z ust :-) . Nastukalem i 1000 i 1100 chyba sporo km to też podpisze się pod twoimi słowami.
Plusy , zgoda. Minusy, to niezdecydowanie który bieg , zalatwia się odpowiednim trybem S i po sprawie. Przegazowka ? Jak tam zredukujesz dobrze to też ładnie pierdnie :-) , zgoda panny i dzieci nie zadowolisz odkręceniem manetki :-). Na koło? Ja nie umie ale przy moim 66 kg żywej wagi to sama mnie ciągnie w górę :-) Madafakiens jak siadł kilka lat temu na moją stara 1000 to kolo w górę i jazda :-) Terenowiec że mnie jak z koziej pizdy popielniczka ale na te szutry, trawy , kamyrdolce czy tam trudne podjazdy , podpisuje się dwoma łapami. Łatwo. Trudnego terenu się nie chwytam . No i jeszcze jedno , przyciski do zmiany biegów nawet w trybach auto , to coś zajebistego. Potrafiłem wytrzeć dziury na kciuku od redukcji. Ciekawe jak z tym KTM i automatem. Może coś wreszcie wymienię na coś innego :-) Jeden problem wśród krytyków to taki, że godzinna jazda próbna to stanowczo za mało. Choć ja pierwsze DcT kupiłem beż jazdy , z ciekawości i już nie chce innej . I jeszcze ta wolna jazda. Można na niej nie raz stać w miejscu i nic. A zwłaszcza wtedy jak pięciu chłopa na interkomie rzuci haslo: kto się podeprze na czerwonym robi galę:-) Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
Nie da sie słuchac przez to ze brzmisz tylko na jednym kanale
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Nawrót na ścieżce o 180 stopni z uślizgiem tylnego koła (z całkowitego zatrzymania)?
Mając klasyczne sprzęgło mamy kontrolę a w automacie nie wiadomo co on odwali, czy nie wywiezie nas w krzaki? O kosztach naprawy automatów w aucie przemilczę, a ile będzie kosztowała naprawa takiej skrzyni w moto? Ktoś zna ceny poszczególnych gratów łącznie z elektroniką? Jeden kanał w słuchawkach nie działa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W CRF 1000 dopóki motocykl się toczy nie wbijesz N
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:52. |