![]() |
Ubranie enduro na lekko i wygodnie
Wiem że temat wałkowany pewnie 100 razy, ale z czasem pojawiają się jakieś nowości.
Rozglądam się za strojem do lekkiego, szutrowego enduro. Co prawda mam jakieś ciuchy , ale są grube , ciężkie a temperatury gdzie jadę , będą skrajnie różne. Od zera do myślę 30+ Coś polecicie lekkiego i wygodnego- to dla mnie najważniejsze- Może jakieś patenty jak się przygotowujecie do takich wypraw. ( jadę do Indii) Miejsce w samolocie ograniczone a muszę zabrać ze sobą a właściwie na sobie. A może komuś coś zalega i chce odsprzedać. Jest tych ubrań ogromny wybór , aż za duży i nie wiadomo na co się zdecydować. w dodatku straciłem z 10 kg i stare ciuchy juz nie pasują. Doradźcie coś. |
Osobiście na wyprawach nie używam niczego "lekkiego". Robiliśmy Pakistany, Irany, Kirgistany i zawsze w pełnym rynsztunku. Systemowo wolę zalać wodą wnętrze niż wyjebać się na zdrapkę. Odwodnienie też większe i szybsze w lekkich ciuchach. Kwestia wilgotności. W suchym klimacie to nie widzę żadnego problemu w wilgotnym gorzej. W Tajlandii latałem w klapkach i koszulce ale to skutrem.
|
obczaj Leatt Moto 4.5 HydraDri
byłem zdziwiony jakie są cienkie i lekkie w pierwszym odruchu chciałem oddać :D |
Ja ubieram bojówki + nakolanniki pod spód albo i czasem bez. Na górę zbroję, w plecak deszczówkę jak się robi chłodniej albo pada.
|
Ja latem nie zbroję a buzer i nałokietniki. Dużo chłodniej.
|
1 Załącznik(ów)
Alpinestars Venture BNS.
Mam taki zestaw do pogonienia jakbyś chciał. W zasadzie nóweczka. Kurtka L Spodnie 52. Załącznik 136251 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Używam od jakiegoś roku Revit Protheus i w aktualnych temperaturach daje radę https://sklep-revit.pl/product-pol-1...T-Proteus.html
Ciekawą opcją jest też nowa linia Leatt'a na cieplejsze temperatury https://leatt.com/int/adventure |
No nie wiem. Jakie 3 tygodnie temu latalim po bułgarskim tecie w temperaturach +35. Cienka bielizna termiczna, buzer na to koszulka cross a i tak człek się gotował. Te wszystkie panele przylegające do ciała w takich patentach czy w zbrojach nie pomogą raczej w zrzucaniu ciepła.
|
Mogę porównać Revita Proteusa do zbroi Leatt Adventure, którą także używam i Revit jest bardziej przewiewny. Pod zakładam emkowe merino i mi się to sprawdza.
|
A ja zostawiam to do oglądniecia :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:22. |