Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Najlepszy Interkom Cardo czy Sena (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=46286)

Mikael 06.08.2024 14:16

Najlepszy Interkom Cardo czy Sena

Siema. Planuję zakup pożądnego Interkomu. Biorę pod uwagę dwa:Sena 50S lub Cardo Packtalk Edge. Lubię słuchać muzyki i generalnie interesuje mnie jakość dźwięku. Co polecacie. Mam Freecom FX. Działa ale jest dość słaby. Ktoś korzystał z obu?

crimson 06.08.2024 15:51

Ja mam teraz Edge, wcześniej Bold od Cardo. Obie wersje z glośniczkami JBL. Jakość dźwieku jest bardzo dobra, ale słuchanie muzy na moto, to nawet przy bardzo dobrej jakości, jest dyskusyjne (w sensie odbioru samej muzyki).

dakarowy 06.08.2024 17:22

Miałem Sena 10U dedykowany do kasku Shoei Neotec, po 5 latach bateria trzyma max 5h ciagłej muzyki.. lipa.
Mam Freecom 2 w kasku Airoh Commander z głośnikami JBL, bateria trzyma min. 9h, dźwięk realnie gorszy.. w sensie jakości w porównaniu do Seny.
Teraz do Neoteca kupiłem Cardo EDGE z głośnikami JBL i dźwięk taki jak we Freecom 2, no jednak trochę gorszy jak w Sena, za to bateria trzyma ok. 13h ciągłego grania.. no coś za coś.
Dla mnie ważniejsza jednak jest ta bateria i jej wytrzymałość 🤔

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka

radiolog 06.08.2024 17:41

Serna lubi się psuć z powodu zalania.
Najlepiej kupić taki, który ma większość znajomych, bo sena z cardo dogada się, ale zdecydowanie trudniej niż sena-sena i cardo-cardo

JaTomek 06.08.2024 22:58

Mam kilkuletni interkom Cardo PackTalk i bateria wytrzymuje kilkanaście godzin słuchania muzyki. Chciałem go ostatnio zmienić na coś nowszego bo podobno może słabo działać z nowymi wersjami BT. Póki co odświeżyłem, przełożyłem do nowego kasku i nie zmieniam. Muszę tylko dokupić coś dla plecaczka do komunikacji chyba to będzie CARDO SPIRIT SINGLE.

Lis 06.08.2024 23:54

A jak oceniacie potrzebę DMC do jazdy w grupie? Cardo Edge to oferuje. Fajnie jest jak jest, ale przy 90% jazdy solo to niewykorzystane? A może to przyszłość?

WojtasA 07.08.2024 08:26

Cytat:

Napisał Lis (Post 858148)
A jak oceniacie potrzebę DMC do jazdy w grupie? Cardo Edge to oferuje. Fajnie jest jak jest, ale przy 90% jazdy solo to niewykorzystane? A może to przyszłość?

Używam podczas jazdy z kumplami i z żoną. Jak raz dołączysz do grupy łączy się automatycznie jak się zbliżysz. Po prostu działa :D

radiolog 07.08.2024 12:03

Cytat:

Napisał Lis (Post 858148)

Na pewno żre baterię 2x szybciej niż tryb BT. Dla stałych rozmówców lepszy jest tryb BT.
DMC działa też ciągle, nie można się tak łatwo rozłączyć jak w BT, możn co najwyżej wyciszyć mikrofon lub głośnik, ale baterię żre dalej

JaTomek 07.08.2024 14:01

Musisz się zastanowić ile będziesz rozmawiał podczas podróżowania. Ja wiem z doświadczenia, że nie dużo albo wcale.

WojtasA 07.08.2024 14:13

My gadamy praktycznie cały czas :D a bateria jest malutka i można ją choćby z power banka naładować podczas przerwy

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:26.