![]() |
Transylwania - 2024 - Śladami Drakuli
26.07.2024 ruszyliśmy do Rumuni śladami Drakuli. Był to mój pierwszy wyjazd do tego państwa i pozostaję pod wielkim wrażeniem. Co widziałem udostępniam na nagraniu, druga część wkrótce :)
https://www.youtube.com/watch?v=3sakGDNgfjg&t=30s Druga część :) Najlepiej oglądać na TV :) https://www.youtube.com/watch?v=ScfpHazh6Qg |
ech... bajecznie
|
Też mi się podobało :)
|
Ale "aparatury" trochę naprzyczepiałes... Co to jest na prawo od Tomtoma?
|
Ciśnienie w oponach :)
|
6 Załącznik(ów)
Zmobilizowałem się do zamówienia systemu do monitorowania ciśnienia w kołach, dzięki kolegom oraz naszym ostatnim przygodom z kołami. Obrazki ładne, niestety po ostatniej wizycie na przełęczy Fogaraskiej w 2012, postanowiliśmy że sobie odpuścimy tą przyjemność, może poza sezonem i poza weekendem
|
Pięknie. Dzięki za film:Thumbs_Up:
Wróciłem stamtąd tydzień temu i nigdy więcej :vis: Odniosłem wrażenie, że status finansowy Rumunów się nieco poprawił i wykupili wszystkie stare śmierdzące graty z zachodu. Zaczęli nimi masowo jeździć i na dwóch znanych flagowych trasach jest zbyt duży ruch by coś polatać moto. Poza tym w odróżnieniu do mojej ostatniej wizyty tam sprzed kilku lat dziś to Transalpina ma dużo lepszą nawierzchnię niż Transfogaraska. Dziura na dziurze połatana. Mój młody, który ciągnął się za mną szosowym motocyklem musiał być niezwykle dzielny:haha2: |
Nigdy nie mów nigdy. Wystarczy zmienić termin wyjazdu i życie znowu może być piękne :)
|
Tak, oczywiście. Nie napisałem, że latem przy 37st. Dodam, że przejeżdżając transfogaraską miałem 8 âkorkowâ bo miśki siedziały przy asfalcik i wcinały to co ludziska im rzucały. ZOO normalnie;)
|
Cytat:
Kilka lat temu byłem na obu rumuńskich klasykach w drugiej połowie września. Pogoda dopisywała, spaliśmy na szczycie przełęczy i na sempertynach byliśmy sami. D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:35. |