![]() |
Renowacja orginalnych kufrów CRF1000
1 Załącznik(ów)
Jakie są możliwości renowacji orginalnych kufrów ?
|
Miałem identyczne dałem lakiernikowi i były jak nowe.
|
Odkręcasz aluminiowe panele, zdejmujesz delikatnie z kufra aby przypadkiem nie pogięć.
Kupujesz ściernicę trzpieniową z włókniny, np. coś takiego https://allegro.pl/oferta/sciernica-...9-0f32070f9537 im większa średnica ściernicy tym lepiej, nie przesadzaj z niską gramaturą, aby nie naorać głębokich rys. Zakładasz na wiertarkę i jedziesz delikatnie cały czas w poziomie, równolegle, uważając przy krawędziach. Przy odrobinie cierpliwości uzyskasz oryginalny efekt satynowego szczotkowanego aluminium, powodzenia! |
Po co się pierdolić za stówę lakiernik prysnął i po problemie.
|
Nie mam przekonania ale i pewności czy to był oryginalnie lakier a nie anoda. Może ktoś potwierdzić?
Wtedy można stwierdzić jak przygotować prawidłowo powierzchnię choćby pod wyprawę malarską. |
W moich kufrach panele wykonane są z "surowej"
blachy aluminiowej bez anody, czy lakieru. Jedyną "anodą" był naturalny tlenek, brud oraz rysy ;) |
To włóknina na wiertarkę i w jedną stronę jadąc powinno dać radę pięknie.
Pomyslalbym jednak o zabezpieczeniu tego lakierem bezbarwnym. |
Cytat:
Cytat:
|
Srebrny podobny do oryginału.
Podjedź do lakiernika może będzie lakierował jakieś srebrne autko to ogarnie na momencie te blachy z kufrów. |
Może aquablasting.Kumpel ma maszynę do tego i wychodzi super.Nie wiem tylko czy o taki efekt koledze chodzi.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:20. |