![]() |
Rosja motocyklem - co sądzicie?
Cześć,
Zapewne wiele osób boleje nad tym że wjazd do ruskich jest .. hmm ..jaki ? Raczej chyba trzeba by napisać inaczej "Boimy się wjechać do Rosji".. ze względu na stanowisko Polski w wiadomej sprawie... i brak normalnych stosunków dyplomatycznych itd. Mi osobiście nie chcę się i też z czasem krucho aby cisnąć do Pamiru przez Azerbejdżan i promem do Kazachstanu. Z tego co obserwuję YT to zdarzają się czasem polscy turyści którzy tam byli. Moje pytanie .. czy może ktoś z Was był w Rosji w latach 2023 i 2024 ? Jakieś doświadczenia ? Może ktoś zna kogoś kto był ostatnio ? |
Wizy wydają normalnie, tak że wjedziesz. Którędy to inna sprawa. Przejścia fińskie były pozamykane jak byliśmy we wrześniu. Estońskia Narva podobno działa, Łotwa tez coś pozamykała. Z Samborem możesz zagadać bo pewnie ma bardziej aktualne info bo motorki do KRG jeżdżą. W obecnej sytuacji jechać na Pamir przez Rosję raczej bym nie chciał.
|
My Way próbowało wjechać do Rosji z Gruzji i się nie udało.
Musiałbyś ich spytać o szczegóły. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
A co to jest My Way?
|
Cytat:
|
Azerbejdżan ma zamknięte przejścia lądowe, chyba że u mnie coś nie
|
w ub roku byłem motocyklem w Narvie - wówczas /wrzesień/ było czynne tylko przejście piesze mostem nad rzeką rzecz jasna. ludzi w CHUJ.
miałem kilka miejsc gdzie chciałem pojechać do RUS ale obecnie powiem szczerze, że sam nie wiem nawet gdyby można było. nie chcę uprawiać polityki ale mój poziom zaufania do narodu w ogólności jest ZEROWY i będąc Polakiem czułbym się tam źle. tzn czułem się źle już wcześniej ale teraz to nie do przyjęcia dla mnie kierunek. zaznaczam, że ubolewam nad tym. m |
Cytat:
|
Cytat:
Z tego co widzę na YT... to wielu ludzi w 2024 przejeżdżało granicę GE/AZ |
Butem, pociągiem były opcje. Nie wiem czy autem lub moto.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:51. |