![]() |
Jaki materac pod namiot w rozsądnej cenie?
Kiedyś używałem karimaty, ale zrobiłem sie delikatny i boli mnie wszystsko po nocy na karimacie. Potem kupiłem mate samopompującą- ale 2 takie maty zajmują dużo miejsca i marnie jakoś mi sie na nich śpi (są śliskie, zbyt cienkie itd) . W zeszłe wakacje pojechałem z tanim materacem z marketu 130X200x22cm wygodny, ale trochę za wysoki, poza tym to bardzo delikatne PCV pociągnięte welurem - już na 1 wyjeździe uchodziło z niego powietrze..
Czy ktoś może polecić mi jakiś materac w miarę trwały, dwuosobowy, nie grubszy niż 10-12 cm (żebym sie w nocy nie bujał na nim) ??????? |
Thermarest mata model DreamTime (grubosc 8cm)....masakryczna wygoda...super izolacja od podloza...jedyny minus...nie za mala po zlozeniu...ale cos za cos....wole wozic ja ze soba i spac cieplo i wygodnie niz marznac i miec min bagazu :) do wgladu i testowania na zlocie zgnitej pyry :)
Nie ma zlotego srodka...pytalem, czytalem...testowalem....dla mnie to najlepsze rozwiazanie na chwile obecna !!! Szczerze polecam...dorzywotnia gwarancja, super wykonanie !!!!!!!!!!! Ps Tyle ze to jedna osoba ale w super size me :) |
Therm-a-rest używam już siedem lat. Dobry.
Z dożywotnią gwarancją nie ma co przesadzać. Łatałem go już kilka razy. Małe dziurki się zrobiły po spaniu gdzieś w krzakach czy na chwastach. Na wyjeżdzie trochę gnaty mają boleć, czasem trzeba się niedomyć lub niedojeść. Taki urok, na który czeka się przez całą zimę . |
Rowniez Therm-a-rest, model Trail Comfort. grubosc 5cm. Powyzej wszystko zostalo powiedziane.
|
Jeśli chodzi o materace tzw. samopompujace to nie ma nic lepszego i trwalszego niż therm-a-rest. Sprawdzałem na własnych gnatach inne produkty tego typu i albo sie rozpier.. albo trzeba było je samemu dymać bo jakoś same nie chciały do końca
|
A ja na wyjazdach używałem taniej 2 osobowej marketówki, wygoda jak cholera, troszkę trzeszczy w nocy gdy się wiercisz ;). Jak sie przebił to kupiłem nowy ;)
|
dzięki Panowie. Musze sie wybrac do sklepu podóżnika i na własne oczy jeszcze zobaczyć jak one sie pakują...... Lubie materace pompowane za to że po spuszczeniu powietrza są malutkie.... A ja prawie ZAWSZE jeżdże z kobitą i jak policzyłem ok. 30 dni w roku spędzam pod namiotem. Z marketu już mam 4 - wszystkie troche popuszczają a wyrzucić żal :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jaką wziąłeś? 5cm?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:17. |