![]() |
Uszczelki - cylindry, głowice.
Mam pytanko czy gdy dajemy nowe uszczelki pod cylindrami i głowicami rzeczywiście nie smarujemy żadnymi specyfikami do uszczelnień? Dostałem taką informację i chcę się upewnić.
|
Co kto lubi, jesli masz idealne równe powierzchnie , bez żadnych wżerów to nowa uszczelka powinna sobie poradzić.
Jeśli masz wątpliwości co do jej gładkości i równoległości to posmaruj np silikonem cienką warstwę.Wyrówna on nierówności i uszczelni. Osobiście stosuję warstewkę silikonu po to ażeby drugi raz nie rozbierać gdyby sie jednak okazało że gdzieś puszcza. |
Ja nie smarowałem. Jedynie splanowałem głowicę i cylinder żeby uszczelka pod głowicę miała idealne warunki :).
A sylikon to ewentualnie, ale na pewno nie pod głowicę. Dzieju myślał chyba o uszczelce pod cylindry. |
silikon pod głowice?nigdy!splanować głowice i skręcić kluczem dynamometrycznym
|
Głowice poszły do Pana "planatora".
Silikonu to niecierpię używać przy silnikach. Jak muszę to daję takie specjalne szczeliwo, wurth to robi ale nie tylko. |
Cytat:
|
Tylko to polecam Gregu:
http://moto.allegro.pl/item844627146...on_50_180.html |
Cytat:
|
Polecam to samo co SzymonBBI. Dirko polecił mi mechanik, który robi moto od dobrych kilkunastu lat.:oldman: Po posmarowaniu tym nawet nie cza uszczelki dawać..;)
|
Mam pytanie czy w AT uszczelki pod cylindry i głowice są kierunkowe?
nie znalazłem żadnego znaku, napisu itp. Jednak widać że uszczelki nie są idealnie gładkie, maja wytłoczenia w jedną stronę. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:43. |