![]() |
Koszt przejazdu przez Alpy
witam
Chcialbym zapytac kogos kto jest obeznany w temacie o orientacyjny koszt przejazdu przez ALpy. Przyblizony wjazd w gory od wysokosci miasta Zurich, wyjazd na wysokosci Bratyslavy.(wracam z UK do PL). Zaznaczam ze planuje nocleg na kempingach, wlasna kuchnia, oczywiscie miejscowe specjaly kulinarne rowniez jak najbardziej.,.,;), ale jezeli chodzi o wyzywienie to tryb syto-ekonomiczny, jesli chodzi o paliwo to tryb burzujski, chce zobaczyc jak najwiecej i wtym temacie na platnych trasach czy na nadrabianiu kilometrow oszczedzac niemam zamiaru. Bardzo prosze o jakies kosztorysy, czas podrozy ok 5-7 dni na same Alpy, cala podroz czyli z Uk do Lublina ok 3 tyg( nigdzie mi sie niespieszy, teraz w zaciszu mego pokoju tak mi sie wydaje, hehe).Aha planowane to jest na polowe maja. Dziekuje i pozdrawiam pawel:) |
Witam tez planuje podobna wyprawe.
Bede sledzil watek;) Pozdrawiam |
Najlepsza stronka na ten temat to http://alpenrouten.de/
Ja w kazdym razie te polecam. No i korzystalem z niej rowniez. |
hej ! platne tunele i przejazdy przez trasy widokowe od 4 do 12 E, ceny noclegow pod dachem od 8-15 E ze sniadaniem u ludkow, ceny kempingow niewiele taniej :) jedzienie - ceny jak w polsce raczej
reszta na stronie podanej wyżej :) polecam pozdrawiam |
w ad/ac idzie dostac mapy alp za friko gdzie sa zaznaczone drogi
panoramiczne dla moto i cabrio zawsze je uzywom a w polsce zostawiom kumplom.to bych ci poleciol,w potrzebie do zalatwienia |
http://www.ryter-hermann.ch/motorrad...transit_1.html
natej stronie widac jak przejechac szwajcarie bez autostrd czyli za darmo i cos zoboczyc grimsel furka itd |
Ja poproszę o namiary spania pod dachem w Alpach w przedziale cenowym 8-15e :). Poniżej 25e nie udało mi się zejść prawdę mówiąc.
A chętnie bym znów podarł podnóżki na agrafkach :). |
mam ksiazke pt. camping caravan 2010 europe, nie mam dostepy do skanera,ale moge pstryknac kilka fotek jesli ktos jest zainteresowany namiarami na kempingi, podane sa tez ceny i inne info.dot chyba kazdego kempingu w Europie,
|
Cytat:
Jestem zainteresowany, jakby Ci się udało wrzucić fotki byłoby miło . Ile średnio wychodzi nocleg na kempingu w Szwajcarji dla 1 osoby - namiot + moto ? Wybieram się pod koniec czerwca na tydzień, to już chyba sezon więc ceny też wyższe? |
Cytat:
Przypuszczam, ze w gorach np. w StMoritz, czy Zermatt moze byc duzo drozej, a gdzies w lesie w srodku kraju, taniej. btw: googiel + camping + nazwamiejscowosci :Thumbs_Up: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:07. |