![]() |
tripmaster w rd04 1990r????
czy jest jakas mozliwosc podlaczenia tripmastera do afyki rd04 z 1990roku??? jesli tak to jaka?? ma ktos jakis pomysl??
dzieki z gory. ;-) |
Kup se pan licznik rowerowy. Będzie miał 3 razy więcej funkcji :p
|
Cytat:
Jest , musisz tylko : - wymienić zegary ( wstawić od RD07 lub a , może być sam prędkościomierz jak się da ) bez wymiany też da radę ale musiałbyś założyć nadajnik impulsów na linkę prędkościomierza taki jak maja taksówkarze . - dorobić brakującą część instalacji - Zamontować tripa |
licznik rowerowy :Thumbs_Up:
|
dzieki za odpowiedz ;-)
R2D2 a orientujesz sie jakie to sa koszty?? droga taka imprezka?? robiles cos takiego?? pozdrawiam mw ;-) |
widze że kolega Wójcik zignorował rady (słuszne) o liczniku rowerowym :) jeśli chcesz wydać kasę to proponuję ci więc cenowo podobne rozwiązanie ale funkcjonalnie dużo lepsze: http://trailtech.net/computers.html
można to kupić np w motoracerze, sklepatv.pl lub allegro. Tripmaster to największa porażka Afryki... pożal się boże liczniki kilometrów które zerują się po 999.9km i zegarek to wszystko co się dostaje... licznik rowerowy ma naprawdę więcej funkcji a w dodatku jest duzo lżejszy i ładniejszy. |
Cytat:
Znacznie więcej razy naprawiałem tripy. Ale podsumowując wyjdzie to mniej więcej tak : Trip : cena zależna od sprzedającego widziałem ceny od paru EUR na ebay'ach , ostatnio ktoś chciał sprzedać na forum za 250 PLN. O nadajnik impulsów to byś musiał się pofatygować do firm które zakładają taksometry , oni mają sporo tego. Ceny nie znam. Mocowanie tripa oraz przerobienie elektryki to zapewne trochę czasu i chęci + mała zgrzewka :beer: |
Cytat:
pozdr, laska |
Tak się składa że stoją u mnie w garage dwa RD04 jeden z tripem , drugi bez - oryginalne nie jakieś tam przeróbki. Był taki rok 91 i chyba 92 w którym montowano już tripa :)
konieczne przerobki w starej wersji impulsa...coś tam trudne słowo, końcówki do zasilania tripa trzeba dorobić liczniki mniejsze niż w straej wersji więc trzeba kupić od RD07 stelaż na tripa i stelaż na liczniki inne niż w RD04 starej !!! wymiana na 7mkowe lub żeźba :( Ja stosuję licznik rowerowy jako najlepsze rozwiązanie - jedynym problemem jest zalanie ( tak jest u mnie) czujnika ( magensu ) w tarczy hamulcowej ( tak miałem jak kupiłem motor) - ale są tez inne rozwiązania na dziś pewnie coś by się dorobiło PO za tym możesz pokupować już całkiem hamerykańskie wynalazki z licznikami i obrotomierzami , voltomierzami itd.... A jeśli chcesz mieć woltomierz to poszperaj w wątkach RAFWRO on montuje voltomierz w cyferblacie taki jajcarski co się ładnie świci i pokazuje co trza... A po za tym stara dobra zasada: jak chodzi to nie ruszaj ... |
Cytat:
pozdr, laska |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:33. |