![]() |
Zielona Karta także na Rosję
Przypominam, bo może nie wszyscy słyszeli:
Rosja należy teraz do tzw. Zielonej karty i jesli macie polskie OC i zamierzacie się wybrać na wschód to dopominajcie się Zielonej Karty na ten teren. I pilnujcie, by druki były nowe i była na niej Rosja. Nie wiem oczywiscie jak na zielona karte zareaguje starszyna na gaju, ale prawo jest po naszej stronie... |
Czyli co, wedle nowych przepisów TEORETYCZNIE "strachowka" nie jest potrzebna?
|
Cytat:
"Zjelenaja karta" - i nikt się nie czapiał ;) |
Dzisiaj byłem w jednej agencji (nie towarzyskiej uprzedzam) i gościu mi właśnie mówił o tych zmianach.
To nie tylko Rosja jak się okazuje ale też i inne kraje. I tak w ogóle to jakieś inne druki są trochę. Też zielone ale inne. |
Było już w tamtym roku, tylko trzeba było zwrócić uwagę na nowy blankiet...
pozdr. |
sprawdzone w zeszłym roku. zielona karta działa, nikt się nie czepiał.
strachowki nie nada:) |
Pamiętajcie o nowych drukach, mnie pzu z zeszłym roku wpuściło w maliny i kosztowało mnie to 40 zieloniutkich.
|
Mnie co prawda nie wpuszczono w maliny ale też mnie to kosztowało. Po prostu Warta nie potrafiła w ciągu kilku dni sciągnąć nowego formularza i musiałem kupić strachowkę. Warto zapytać wcześniej. Możliwe, że po roku coś się ruszyło ale jak pani powiedziała do Rosji to ona jeszcze nigdy nie wypisywał. Warto się dowiedzieć wcześniej.
|
Teraz już pewnie mają ,ja w tamtym roku odwiedziłem z 5 inspektoratów zanim trafiłem nowe druki ,wyszło ze 150km żeby to wszystko objeździć ale tym gadom z PZU nigdy nic nie puszczę płazem za to jak traktują swoich klientów.
|
Mam pytanie jak wygląda ten nowy druk zielonej karty ??
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:25. |