![]() |
Gruzja przez Turcję. Dlaczego tak?
Poczytałem sobie relację 7Grega, patrzę na jego majową fotkę w kalendarzu 2009 i naszło mnie, że chciałbym też tam być. Jeśli ktoś wie czemu nie warto tam jechać niech powie teraz, albo ... zamilknie na wieki :D.
|
Nie ma powodów,z powodu których nie warto tam pojechać. Nawet mogę zapewnić, że zdecydowanie warto:Thumbs_Up:
|
Najważniejszy powód to taki, że jeszcze Cię tam nie było:)
Więcej powodów znajdziesz w relacji Andrzeja z Gdyni z 2007 roku. Polecam też moją relację z Kapadocji 2006. Turcja i Gruzja...Nie potrafię powiedzieć gdzie ludzie bardziej gościnni a widoki lepsze. |
Motocyklem taki kawał..? :confused:
łomatko ;) |
w odp na pytanie, przez Turcje bo bedzie taniej niz przez UA, RUS, bez nerwow i przewidywalnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na razie lekko wyautowany jestem z knuciem tego wypadu, ale wstępnie widzę, że dolot chciałbym pociągnąć :at:hajłejem na śląsk, potem jakosik na Ostrawę (nie znam tego odcinka) i dalej znany już Budapeszt. Serbię przez Belgrad pociągnąć też tą ichnią autobanką, bo niby kosztuje, ale i tak taniej niż smarowanie patroli bokami (no i szybciej). No i dalej przez Sofię na Istambuł. W zależności od szybkości przemieszczania się będzie rozgrywać się dalsza część trasy. W zeszłym roku w pierwszy dzień pojechaliśmy prawie 1300 km (przelotowa 120), więc liczymy, że Turcję zobaczymy może w drugi dzień. Czy są jakieś przeciwwskazania do nocowania na dziko, pod chmurką na odcinku Turcja - Kaukaz?
|
Lecąc A4 za Gliwicami jest zjazd na A1 kier Rybnik. Z tamtąd kier. Wodzisław, przejście graniczne w Chałupkach, za mostem na Odrze zaczyna sie autobana do Brna, Bratysławy i dalej do Turcji..Powodzenia.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:43. |