![]() |
problem z odpaleniem....
Hello. Zaistniał mały problem z odpaleniem trampka 650 po zimowej stajance. Zapalił na jednym garnku, po minucie zgasł i już nie odpalił. Wiem, że zalewa świece, wiem, że świece mają iskrę... więcej nie wiem. Może ktoś miał taki lub podobny przypadek?
|
Cytat:
Pozdro |
do dwóch świec mam dostęp z zewnątrz, dwie następne to rozbieranie góry motocykla włącznie z bakiem i boxem filtra powietrza. "samostart"? rozwiń proszę bo ja ze wsi jednak jestem :D
|
1.Sciągasz filtr powietrza
2.kupujesz samostart w sklepie z częściami samochodowymi (moze być Plak do tapicerek samochodowych) 3. pryskasz tym ustrojstwem w miejsce filtra powietrza i krecisz rozrusznikiem bez sania 4. podtrzymujesz silnik przy życiu samostartem miedzy 30 a 60s Silnik po złapaniu temperatury powinien zacząć chodzić sam a problem zniknąć do następnej wiosny :) |
Dzięki.... pokombinuję.
|
nie polecam samostartu - silnik nieźle w dupę dostaje
bezpieczniejszy jest PLAK jak kolega pisze |
Cytat:
Pozdro |
dubel mechanik mi kiedyś oznajmił, że niezdrowe to jest, ale nic nie mówił czy dla benzyny czy dla diesla
|
po cholerę leczyć silnik samostartem jak można wymienić świece naładować aku i odpalić jak człowiek
|
świece nowe (póltoraroczne). aku ciągnie jak cholera. jutro wleję benzyny pod świece, może wcześniej dwie łatwodostępne wymienię na nowe i zobaczę czy pójdzie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:41. |