![]() |
Ślimak pradkościomierza
Witam all Was. Zwracam się z takim o to zapytaniem. W mojej królowej RD07A z 98 r. padł mi ślimak prędkościomierza. Na allegro znalazłem ową część za 100zł ale od AT RD07 z 96 r. Myślicie, że będzie pasować?
|
Będzie bez najmniejszego kłopotu :)
|
Cytat:
w Hądzie jest po 95 PLN - ostatnio kupowałem koledze |
Co do ślimaków( tych plastikowych) jesli zęby nie zostały zniszczone a tylko elementy stykające z się z blaszką napędzającą się wyślizgały to można to naprawić.
Zrobiłem taki test , przelatałem już co nieco i działa. |
takie dwie podkładki były przy ślimaku :>
|
Zmieniałem u siebie w zimę. Rozebrałem, wyczyściłem, wymoczyłem w nafcie, wyczyściłem jeszcze raz, założyłem nowe podkładki, nasmarowałem, wsadziłem nowy ślimak i nową linkę (stara była już nadgryziona zębem czasu). Jak narazie od jakiś 8tkm spokój, a łatwo nie ma momentami (błoto po osie ;) )
|
Cytat:
|
Muszę się przyjrzeć co i jak z tymi podkładkami.
Faktycznie jest pole do popisu dla forumowych wynalazców. Panowie do roboty bo zbankrutuje jak tak dalej pójdzie! ;) |
Mnie też jakiś miesiąc temu licznik odmówił posłuszeństwa. Rozebrałem ślimaka i się okazało że podkładka wyślizgała plastik. Podgiąłem podkładkę, sprawdziłem czy się zazębia, złożyłem i działa. Nie wiem jak długo będzie działać lecz narazie jest dobrze :)
|
jakis czas temu kumpelfrezowal sobie z fosforbązu taka slimacznicę nie widac grama zuzycia, ja zmienialem u siebie jakies 20 tys temu idalej nic :P nie wiem co sie dzieje z waszmi napedami predkosciomierza :/
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:15. |