![]() |
Wskaźnik paliwa / rezerwy
Jako, że mam sklerozę i zapominam zalać czasem do pełna, mam pytanie - czy ma ktoś coś opcjonalnego zamontowane (rd07a)? Czy np. z trampka da się przeszczepić?
|
Mam wskaźnik w 7-ce.Otwór w zbiorniku,wspawana tuleja z gwintem wew. w to wkręcony sztyft z dwoma termistorami od Suzuki Sv czy jakoś tak.Termistory połączone w szereg z oryginalnym Fuel Light Checker z RD04 i panel z dwoma kontrolkami poniżej zegarów na stelażu.Temat raczej na zimę i to długą...lub zakup kranika z African Queens z pływakiem.
|
Cytat:
|
Rób jak ja - na światłach pukasz w bak coraz niżej i słuchasz kiedy dzwięk się zmienia. Pozwala się zorientować ile zostało i wszyscy od razu myślą że jesteś niepczytalny więc zostawiają ci dużo miejsca na jazdę.
|
Siema! Juz się tłumaczyłem niedawno w sprawie kranika/rezerwy, więc tylko sobie skopiowałem i wklejam:
Kranik kupiłem ze stronki AfricanQueens,, się to nazywa po ichniemu : Benzinhahn Kit mit Reserve- Anzeigleuchte za 79,90 Euro + przesyłka = 102 Euro (jeśli dobrze pamiętam). Ale jako że chyba jako pierwszy przetarłem ten szlak, to teraz już jestem mądrzejszy i kupiłbym zestaw który tam jest nazywany: Benzinhahn Kit mit Reserve- Anzeigleuchte . Zestaw który ja kupiłem 80 Euro, a ten 42 Euro a różnica tylko taka że dotoczona jest z nierdzewki tuleja przejściowa pomiędzy tym kranikiem a zbiornikiem paliwa w AT. Oprócz tego jest to dokładnie taki sam zestaw. Każdy tokarz za 50 złociszy Ci dotoczy takie "gówienko" a szkopy liczą sobie za to 40 Euro:dizzy:. Swój zestawik dopiero teraz zimą założyłem i mało przejechałem(+/- 3tyś km), ale daje radę zajebiście. Co prawda ta żaróweczka /kontrolka mogłaby świecić troszkę jaśniej bo w duże słońce to trzeba się dobrze przypatrzeć czy już rez czy jeszcze nie. POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja jestem BBBBBBBBBardzo zadowolony!!!!! POZDRO i jak jeszcze coś , to pytaj. Krzychu - MOTOMYSZA (Bydgoszcz) |
Mysza - zajebiste rozwiązanie, ino troszkę kosztowne - może coś innego zaadaptować lekko tańsze ?
|
Fakt, dosyć kosztowna inwestycja jak na rezerwe, faktem jest tez ze dobre rozwiązanie kosztuje. No i co tu jeszcze wykombinować z tą rezerwą ?
|
Zawsze możecie kupić te prawdziwsze modele Afryk które miały seryjnie kontrolki :)
|
:hehehe:
dobrze prawisz !!!! |
Wiem , wiem.
Gdybym z jakiegoś powodu musiał jeździć 07 to pierwszą rzeczą zrobioną by była właśnie kontrolka rezerwy. Nie wyobrażam sobie mańdrowania kranikiem w poszukiwaniu resztek paliwa. Także rozumiem właścicieli ubogich Afryk że próbują je wyposażyć w tak ważny wskaźnik. A swoją drogą kiedyś podczas jakiś przejażdżek widziałem czym może się skończyć brak paliwa w najmniej odpowiednim momencie. To były oczywiście zerosiudemki. Obyło się na szczęście bez strat ale to co widziałem mi wystarczy. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:23. |