![]() |
Co do czego pasuje (lagi, amor)
Czy ktoś ma wiedzę jakie części /amory, lagi/ pasują miedzy modelami /rd04,rdo7, rdo7a/
Ogólnie jest tak ze mam RD07a i wkur .. mnie brak jakichkolwiek regulacji, no i zastanawiam się czy metodą powrotu do wersji starszej nie da się temu jakoś zaradzić. Np. czy tylny amor z rd07 jest taki sam jak rd07a ? A jak nie to może można przełożyć zbiornik gazu z regulacją :) Korki lag z odpowietrznikami powinny pasować z RD04 .. chyba, a jak jest w rd07 ?? Ma odpowietrzenia czy nie ma ?? |
Cytat:
Ja mam 96' i nie mam. Wegrzyn ma 93' chyba i jeszcze ma... |
Zmienił stryjek siekierkę na kijek. Jak zmieniać to zmieniać na zupełnie inne zawieszenie. Wszystkie afri mają generalnie podobne "średnie" zawieszenie. W 03 sprawuje sie najlepiej bo jest najlżejsza... Jeśli chcesz mieć korki z wentylami w przednich lagach to wsadź takie korki od modelu który je posiada, lub zamontuj wentyle do własnych korków.
|
Ma ktoś wejście na Ohlinsy w fajnych cenach? Fajniejszych niż dla detalistów?
|
93, 94 i 95 (czyli rd07) mają zaworki.
od 96 w górę to już 07a. Lagi od XR650R pasują do afryki. :) |
Cytat:
A jak z tarczami z przodu ?? W XR jest chyba jedna ... Ale wyglądają kusząco i są stosunkowo tanie - jak są - bo ciężko dostać .... afrykańskie łatwiej. A co do odpowietrzników to już mam na stole i obgadanego tokarza :) |
Cytat:
U Ciebie to, jak pamiętam, było cięcie główki ... nie lubię tak. |
Chyba pomyliłeś mój motocykl z kolegi Kędziora, ale nie ważne. Kolegi moto ma półki jak i zawias z YZ , ale rama nie ruszana, tylko dotoczona nowa sztyca.
|
no niestety, w XR jest jedna tarcza. jeśli traktujesz AT jako moto turystyczno miejskie to chyba kiepskie rozwiązanie.
|
Cytat:
Twoje chyba z KTMa, jak pamiętam ... gdzieś chyba widziałem zdjęcia. Ale mogło mi się coś popitolić. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |