![]() |
zmiana styków w pompie + montaż płytki
Czy jest w okolicy Poznania lub Gorzowa ktoś kto wymieni mi styki w pompie i zamontuje płytkę by R2D2 . Chętnie popatrzę jak to się robi bo z mechaniki jestem noga a tak przy okazji się czegoś nauczę .
|
Cytat:
|
a jeszcze prosciej larson i nowe styki.
|
Jak masz łeb na karku i trochę zdolności manualnych to sobie poradzisz, a jak nie to nawet jak ktoś ci pokaże to i tak możesz mieć trudności.
Załóż nowe styki, a na starych sobie spróbuj wymienić.Jak ci się uda to będziesz miał na zapas w drodze. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
Też szukam kogoś z okolic B-B kto by mi zmienił styki i może założył płytke w Varadero. |
No nie wiem czy się nie opłaca wymieniać styków.
Ja kupiłem przekaźnik przemysłowy jeden styk wykorzystałem zostały jeszcze 6 sztuk. Pozostałe mogę np. komuś założyć jak będzie chciał. Po wymianie już przejechałem 3700km i jest dobrze jak patrzyłem tam ostatnio to styki lekko okopcone ale nie nadpalone - więc wytrzyma jeszcze długo nawet bez płytki R2D2. Możecie wysłać te styki do mnie zwykłym priorytetem jak nikt się nie znajdzie. |
kupiłem już zestaw naprawczy w Larsonie . W weekend rozbebeszę pompę i wezmę się za wymianę . Dzięki za instrukcję . Bouli4 dzięki za instrukcję
|
:Thumbs
Cytat:
Cytat:
Tak zgadza sie ale ja placiłem jeszcze za przesylke dlatego tyle wyszło:) |
powiem tak :)
wylutowanie styków w pompie to pikuś przy tym jak w RD04 trzeba rozkrajać pół motonga co by się do pompy dostać :D:haha2: Ale Styki wymiana - jak najbardziej - robota szybka i przyjemna, ale nie eliminuje problemu spalania styków - może nie teraz ale za jakiś czas problem się pojawi ponownie ... Proponuję poćwiczyć bądź wysłać pompę do kogoś kto to zrobi za małe pieniądze - znam gościa co bierze za taką usługe we Wrocku 45 PLN ... Dlatego siedziałem przy tym czas jakiś :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:41. |