![]() |
Regulatory napięcia łańcucha
1 Załącznik(ów)
Witam! Potrzebuję coś takiego jak na załączonym zdjęciu. Prawy napinacz łańcucha- nie wiem czy to fachowa nazwa?:-) Moje ma trochę już wytarte ząbki i przy dokręcaniu nakrętki na ośce obraca się razem z nakrętką!:confused: Teoretycznie powinno pasować od innych modeli, ale 100 % pewności nie mam! Proszę Czarną Brać o pomoc!Z góry dziękuję!!:) Do Pana Hądy nie mam śmiałości uderzyć z pytaniem- może ktoś wie ile kosztuje w serwisie- tak z czystej ciekawości??
Pozdrawiam! |
2 Załącznik(ów)
a pilniczkiem okrąglaczkiem?
15 minut na stronę i kilka kalorii mniej. Możesz obrócić napinacz na drugą stronę i bedzie się zaciskało z dokręcaniem nakrętki ,a nie odkręcało Napinacz identyczny jest również w Trampku |
ja poprawialem pilniczkiem bo wydalo mi sie za drogo 65 i 35 za blaszki, ta od strony lancucha jest duzo grubsza.
|
Cytat:
|
W trampku 650 napinacz jest zrobiony jak w normalnym;) motocyklu.
|
Cytat:
Nie dodałem że transalp 600 Koło jest zamienne z TA 600 i przypasi z małymi modyfikacjami |
chyba w frazalpie ale tam wahacz afry jest w trampkach jest inaczej :)
|
we wszystkich trampkach od 600-700 sa napinacze wykonane ze zwyklej sruby z odlewem na ktory zostala naniesiona podzialka
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Wystarczyło spojrzeć na Trampka zwykłego który stał 10 m od komputera :Sarcastic: |
Dzięki za podpowiedzi. Spróbuje zamienić stronami. Pilniczek to wolałbym w ostateczności bo to wydaje mi się mało precyzyjne rozwiązanie:) Franz czy we wszystkich Twoich afrach ta duża nakrętka na ośce jest z prawej strony (przeciwnej do łańcucha) czy tylko w tej co mnie sprzedałeś??;)
Domyślam się, że to nie ma większego znaczenia- tylko ciekawość! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:14. |